Adriels kinesiske kyllinggryte

Adriels kinesiske kyllinggryte

oppskrift på adriel's chinese curry chicken. enkel og smakfull rett fra asiatisk kjøkken, perfekt for alle som elsker krydret kylling. lag den hjemme i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss gul currypaste
  • 1/2 kopp kyllingbuljong, delt
  • 1 ts hvitt sukker
  • 1 ½ ts currypulver
  • ½ ts salt
  • 4 ½ ts lys soyasaus
  • 1 boks (150 g) kokosmelk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 skiver uten skinn og bein av kyllingbryst
  • 2 ts finhakket hvitløk
  • 1 ts finhakket fersk ingefær
  • 1 løk, skivet
  • 2 poteter – skrelt, delt i to og skivet

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, mos den gule currypasten med omtrent 2 spiseskjeer kyllingkraft for å hjelpe med å løse opp pastaen; visp inn resten av kyllingkraften, sukker, currypulver, salt, lys soyasaus og kokosmelk. Sett til side.
  2. 2Varm opp en wok eller stor stekepanne på høy varme i omtrent 30 sekunder; hell i oljen. La oljen bli varm til den begynner å glinse, ca. 30 sekunder til. Rør inn kylling, hvitløk og ingefær i den varme oljen; kok og rør til kyllingen har begynt å bli brun og hvitløken og ingefæren er aromatiske, ca. 2 minutter. Rør inn løk og poteter, vend alle ingrediensene i den varme oljen, og hell over sausblandingen. Kok opp sausen, skru ned varmen, og dekk til wokken. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og potetene er møre, 20 til 25 minutter.