Marengs smørkrem
lær hvordan du lager en myk og luftig meringue buttercream. perfekt til kaker og cupcakes. enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 2 kopper (4 staver) usaltet smør, myknet men avkjølt
- 1/4 kopp vann
- 1 kopp sukker
- 5 store eggehviter, romtempererte
- 1/2 teskje krem av tartar
- 2 teskjeer smakstilsetning eller likør
Fremgangsmåte
- 1Pisk smøret til det er glatt og sett det til side. I en liten kjele, bland vann og 3/4 kopp sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Varm langsomt opp blandingen, mens du rører konstant, til den begynner å boble. Skru ned varmen til lav og sett inn et sukkertermometer. Ikke fortsett å røre.
- 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske eggehvitene på middels hastighet til de er skummende. Tilsett kremortartar og pisk på høy hastighet til det dannes myke topper. Gradvis tilsett resten av sukkeret (1/4 kopp) og pisk til det dannes stive topper.
- 3I mellomtiden, kok opp sukkerblandingen til den når 248–250 grader Fahrenheit på sukkertermometeret. La den ikke overstige 250 grader Fahrenheit. Slå av varmen og hell umiddelbart blandingen i et målebeger av glass for å stoppe kokeprosessen. Hell litt av sukkerblandingen over eggehvitene og pisk på lav hastighet. Tilsett sakte resten av sukkeret, og pisk deretter på høy hastighet i 2 minutter. Pisk på lav hastighet til blandingen er avkjølt.
- 4Tilsett smøret, én spiseskje om gangen, i eggehviteblandingen, og pisk kontinuerlig på lav hastighet til alt smøret er innarbeidet. Hvis blandingen begynner å skille seg, pisk på høy hastighet i noen sekunder til den blir fast. Pisk til den er glatt, og tilsett deretter smakstilsetningen. Denne glasuren kan oppbevares i romtemperatur i 2 dager eller i kjøleskap i 10 dager.