Marengs smørkrem

Marengs smørkrem

lær hvordan du lager en myk og luftig meringue buttercream. perfekt til kaker og cupcakes. enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper (4 staver) usaltet smør, myknet men avkjølt
  • 1/4 kopp vann
  • 1 kopp sukker
  • 5 store eggehviter, romtempererte
  • 1/2 teskje krem av tartar
  • 2 teskjeer smakstilsetning eller likør

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk smøret til det er glatt og sett det til side. I en liten kjele, bland vann og 3/4 kopp sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Varm langsomt opp blandingen, mens du rører konstant, til den begynner å boble. Skru ned varmen til lav og sett inn et sukkertermometer. Ikke fortsett å røre.
  2. 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser til å piske eggehvitene på middels hastighet til de er skummende. Tilsett kremortartar og pisk på høy hastighet til det dannes myke topper. Gradvis tilsett resten av sukkeret (1/4 kopp) og pisk til det dannes stive topper.
  3. 3I mellomtiden, kok opp sukkerblandingen til den når 248–250 grader Fahrenheit på sukkertermometeret. La den ikke overstige 250 grader Fahrenheit. Slå av varmen og hell umiddelbart blandingen i et målebeger av glass for å stoppe kokeprosessen. Hell litt av sukkerblandingen over eggehvitene og pisk på lav hastighet. Tilsett sakte resten av sukkeret, og pisk deretter på høy hastighet i 2 minutter. Pisk på lav hastighet til blandingen er avkjølt.
  4. 4Tilsett smøret, én spiseskje om gangen, i eggehviteblandingen, og pisk kontinuerlig på lav hastighet til alt smøret er innarbeidet. Hvis blandingen begynner å skille seg, pisk på høy hastighet i noen sekunder til den blir fast. Pisk til den er glatt, og tilsett deretter smakstilsetningen. Denne glasuren kan oppbevares i romtemperatur i 2 dager eller i kjøleskap i 10 dager.