Anitas blåbærkakemiks

Anitas blåbærkakemiks

oppskriften på anita's blueberry cobbler er en deilig og enkel dessert som passer perfekt til sommeren. lag en smakfull blåbærterte på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Non-stick kokespray
  • 1 pose (16 gram, 2 kopper) frosne blåbær (hold dem frosne til bruk)
  • 1 ½ kopper sukker, delt
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • ½ kopp (1 stang) usaltet smør, smeltet
  • ¾ kopp melk (vanlig, lettmelk eller skummet melk)
  • Iskrem, til servering, valgfritt
  • Blåbær, til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 30 cm stor bakeform med kokespray.
  2. 2I en stor bolle, bland blåbærene og ½ kopp sukker. Vend forsiktig sammen og sett til side.
  3. 3I en middels stor bolle, bland resten av sukkeret (1 kopp), melet og bakepulvet.
  4. 4I en stor bolle, pisk smør og melk sammen til en jevn røre. Rør gradvis inn melet blandingen til den er glatt. Hell røren i den forberedte formen, og strø blåbærene over, slik at de synker ned uten å blande seg inn i røren.
  5. 5Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 35 til 45 minutter. La den avkjøle litt før servering.
  6. 6Skje opp cobblen i skåler og topp med iskrem og/eller blåbær, hvis ønskelig.