Anitas blåbærkakemiks
oppskriften på anita's blueberry cobbler er en deilig og enkel dessert som passer perfekt til sommeren. lag en smakfull blåbærterte på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick kokespray
- 1 pose (16 gram, 2 kopper) frosne blåbær (hold dem frosne til bruk)
- 1 ½ kopper sukker, delt
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- ½ kopp (1 stang) usaltet smør, smeltet
- ¾ kopp melk (vanlig, lettmelk eller skummet melk)
- Iskrem, til servering, valgfritt
- Blåbær, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 30 cm stor bakeform med kokespray.
- 2I en stor bolle, bland blåbærene og ½ kopp sukker. Vend forsiktig sammen og sett til side.
- 3I en middels stor bolle, bland resten av sukkeret (1 kopp), melet og bakepulvet.
- 4I en stor bolle, pisk smør og melk sammen til en jevn røre. Rør gradvis inn melet blandingen til den er glatt. Hell røren i den forberedte formen, og strø blåbærene over, slik at de synker ned uten å blande seg inn i røren.
- 5Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 35 til 45 minutter. La den avkjøle litt før servering.
- 6Skje opp cobblen i skåler og topp med iskrem og/eller blåbær, hvis ønskelig.