Liten banansplitt
oppskrift på tiny banana splits – en søt og enkel dessert perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager små banansplitt hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 6 bananer
- 1 kopp hver av vanilje-, sjokolade- og jordbæris
- Sjokoladesirup, oppskrift følger
- Jordbærsaus, oppskrift følger
- Ananas-topping, oppskrift følger
- Knuste nøtter
- Pisket krem
- Maraschino-kirsebær
- 225 gram mørk sjokolade
- 1 pint jordbær, skylt, tørket og fjernet stilk
- 1/2 kopp sukker
- 1 ananas, skrelt, kjernet ut og skåret i store terninger (eller 3 kopper hermetisk eller frossen ananas)
- 1/2 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Del bananene i to, og skjær dem deretter i kvarter. Legg tre biter i hver serveringsskål. Bruk en melonskrape for å lage små kuleformede iskrembiter, og plasser en kule av hver smak oppå bananen. (Isen kan med fordel fryses ned på forhånd, slik at den holder seg bedre.)
- 2Drypp litt av hver saus over iskremen, og strø over knuste nøtter, pisket krem, og topp det hele med en maraschino-kirsebær.
- 3Knus eller hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Smelt den i mikrobølgeovnen på lav effekt, og rør om hver 30. sekund. Server umiddelbart.
- 4Bruk en gaffel til å mose jordbærene med sukker i en bolle til det er godt blandet. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
- 5Kjør ananas og sukker i en food processor eller blender til det er litt chunky. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.