Liten banansplitt

Liten banansplitt

oppskrift på tiny banana splits – en søt og enkel dessert perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager små banansplitt hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 6 bananer
  • 1 kopp hver av vanilje-, sjokolade- og jordbæris
  • Sjokoladesirup, oppskrift følger
  • Jordbærsaus, oppskrift følger
  • Ananas-topping, oppskrift følger
  • Knuste nøtter
  • Pisket krem
  • Maraschino-kirsebær
  • 225 gram mørk sjokolade
  • 1 pint jordbær, skylt, tørket og fjernet stilk
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 ananas, skrelt, kjernet ut og skåret i store terninger (eller 3 kopper hermetisk eller frossen ananas)
  • 1/2 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Del bananene i to, og skjær dem deretter i kvarter. Legg tre biter i hver serveringsskål. Bruk en melonskrape for å lage små kuleformede iskrembiter, og plasser en kule av hver smak oppå bananen. (Isen kan med fordel fryses ned på forhånd, slik at den holder seg bedre.)
  2. 2Drypp litt av hver saus over iskremen, og strø over knuste nøtter, pisket krem, og topp det hele med en maraschino-kirsebær.
  3. 3Knus eller hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Smelt den i mikrobølgeovnen på lav effekt, og rør om hver 30. sekund. Server umiddelbart.
  4. 4Bruk en gaffel til å mose jordbærene med sukker i en bolle til det er godt blandet. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
  5. 5Kjør ananas og sukker i en food processor eller blender til det er litt chunky. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.