Kaffe, sjokolade og kyss
oppskrift på coffee chocolate smooches, en enkel og smakfull dessert med kaffe og sjokolade. perfekt for helgen eller når du vil unne deg noe godt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Kakesprøyte med 1/2-tommers glatt spiss
- 250 gram fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke usøtet)
- 3/4 stykke (6 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
- 1/2 kopp kremfløte
- 4 teskjeer instant espressopulver
- 1/4 teskje salt
- Bakepapir
- 1 kopp usøtet kakaopulver
Fremgangsmåte
- 1Bryt sjokoladen i små biter. I en matprosessor pulsér sammen sjokolade og smør til sjokoladen er finhakket. I en liten kjele visp sammen fløte, espressopulver og salt, og kok opp. Hell den varme fløten over sjokolade- og smørblandingen, og pulsér til det er glatt. Overfør blandingen til en bolle. La den stå i romtemperatur til den er akkurat fast nok til å sprøytes ut, ca. 2 timer.
- 2Smør et stort bakebrett med olje og dekk det med bakepapir.
- 3Overfør sjokoladeblandingen til en sprøytepose utstyrt med en 1/2-tommers glatt tipp. Sprøyt ut små kjegler på 1 x 1 tomme på bakebrettet. Sett i kjøleskapet, uten å dekke til, til de er faste, minst 3 timer, og opp til 1 dag.
- 4Sikt kakaopulveret i en liten bolle. Arbeid med én liten klatt om gangen, og rull den i kakaopulveret for å dekke. Oppbevar småkakene i en lufttett beholder i romtemperatur eller i kjøleskapet, i opptil 2 uker.