Krydret squash-, paprika- og potetsuppe
oppskrift på en smakfull og krydret squash, paprika og potetsuppe perfekt for kalde dager. enkel å lage og fullt av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Én stor rød paprika eller rød paprika til steking
- 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 450–570 gram små zucchini, veldig tynt skåret i skiver
- 2 chilipepper, Fresno eller andre, fjernet topper, frøet og skåret i veldig tynne ringer
- 2 milde grønne paprika (cubanelle), tynne skåret i ringer
- 1 middels gul eller rød løk, skrelt og tynne skiver i ringer
- 5–6 små Yukon Gold-poteter, veldig tynne skiver i skiver (som potetgull)
- 4 hvitløksfedd, tynne skåret
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer finhakket rosmarin
- Noen kvister timian, blader plukket av og finhakket
- 900 gram ferske, skrelte heirloom-tomater, hakket eller 1 (796 gram) boks med ildrøstede knuste tomater, hermetiske tomater eller chunky-style knuste tomater
- 2–3 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- Ferske søte basilikumblader, revet eller revet i biter, til pynt
- Rustikt brød eller fersk baguette, til servering
Fremgangsmåte
- 1Char sweet frying pepper over open flame on stovetop or under hot broiler with ovnsdøren cracked for å slippe ut damp. Når skinnet er jevnt forkullet og svart, legg paprikaen i en bolle og dekk med plastfolie til den er kald nok til å håndtere. Tørk eller skrap av det svarte skinnet, og fjern skinnet. Fjern frøene og skjær paprikaen i tynne skiver.
- 2Varm 3 spiseskjeer extra virgin olivenolje i en dyp stekepanne eller en støpejernsgryte over middels til middels høy varme. Når oljen begynner å riple, tilsett squash, chili, stekepaprika, løk, poteter, hvitløk, salt, pepper, rosmarin, timian og stek grønnsakene til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand, i 12 til 15 minutter, og rør av og til. Tilsett tomater og grillede paprika, og la tomatene bryte ned i noen minutter. Rør inn nok kraft til ønsket konsistens – så tynn eller tykk som du foretrekker.
- 3La det avkjøle helt, og oppbevar det som en forberedelse til måltidet.
- 4Varm opp igjen over moderat varme, og rør av og til. Server i grunne boller med revet eller revet basilikum og crusty, varm brød.