Linsesalat

Linsesalat

en smakfull og næringsrik linse salat som er perfekt for sommermåltider eller som sunn lunsj. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp finhakket fersk persille
  • 1 teskje finhakket fersk timian
  • 1 oppskrift grunnleggende kokte linser, se oppskrift nedenfor
  • 6 til 8 skiver tykt skåret bacon, kokt og hakket
  • 450 gram brune eller grønne linser, ca. 2 1/2 kopper
  • 1 liten løk, delt i to
  • 1 stor hvitløksfedd, delt i to
  • 1 laurbærblad
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/4 pund saltkjøtt, valgfritt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen eddik, olivenolje, sennep, salt, pepper, persille og timian i en stor blandingsbolle. Tilsett de varme linse- og baconbitene og rør om. Server varm eller romtemperert.
  2. 2Gå gjennom linsene, skyll og la dem renne av. Legg linsene sammen med løk, hvitløk, laurbærblad, salt og svinekjøtt i en stor kjele på 6 liter, og dekk med vann slik at det er 5–8 cm væske over. Sett på høy varme og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til linsene er møre, ca. 25–30 minutter. Sil av eventuelt gjenværende væske og kast løk, hvitløk, laurbærblad og salt svinekjøtt. Rør inn svart pepper og smak til med salt. Server umiddelbart.
  3. 3En merknad fra Alton: De av dere som så dette programmet den 17. eller 18., bør se bort fra ett bestemt råd jeg ga angående linser: ikke gi de resterende løkbitene til hunden din. Det viser seg at løk ikke er bra for hunder i noen form. Jeg er takknemlig for de fansen som sendte meg e-post etter sendingen og rettet opp i denne ernæringsmessige merkeligheten. Når det gjelder min egen hunds evne til å fordøye løk, vel... hun er mer grise enn hund, tror jeg.
  4. 4Kok smart.
  5. 5Alton