Glutenfri pære- og mandelkake

Glutenfri pære- og mandelkake

Lær hvordan du lager en deilig glutenfri pære- og mandelkake. Perfekt som dessert eller til kaffen, med naturlige ingredienser og enkel fremgangsmåte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer smeltet kokosolje, pluss litt til å smøre bakepapiret
  • 1 ½ kopp mandelmel
  • ½ kopp glutenfrie havregryn
  • ¼ kopp glutenfritt havremel
  • 3 spiseskjeer brunt rismel
  • ½ teskje bakepulver
  • 1 stort egg
  • 2 store modne Anjou-pærer
  • 5 spiseskjeer lønnesirup, pluss litt til å dryppe over
  • ¼ kopp lønnesukker
  • 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • ¼ teskje ren mandel- ekstrakt
  • En klype havsalt
  • Hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Lett olj en 12-tommers kvadratisk bakepapir, og trykk det inn i en 23-centimeters rund kakeform. (Ikke bekymre deg for at sidene overlapper – dette skaper en rustikk kant.) Sett til side.
  4. 4Kjør mandelmel, havregryn, havremel, rismel og bakepulver i en food processor til havregrynene er finhakket. Overfør blandingen til en middels stor bolle; sett til side.
  5. 5Pisk egget i en annen middels stor bolle; sett til side. Skrell og hakk en av pærene grovt. Kjør de hakkede pærene, kokosolje, lønnesirup, lønnesukker, vanilje, mandel ekstrakt og salt i en food processor til det er jevnt. Tilsett blandingen i bollen med egget, og visp for å blande. Hell pære-egg-blandingen i melblandingen, og rør forsiktig for å kombinere. Hell røren i den forberedte kakeformen, og jevn ut toppen lett.
  6. 6Arbeid raskt: skrell, del i fire og kjern ut den gjenværende pæren. Skjær hver kvart i fire lange skiver, plasser dem i en sirkel på toppen av røren, og dryss over hakkede mandler. Stek kaken til kantene er dyp gyldne og en kakepinne kommer ut ren, ca. 50 minutter. La den avkjøle.
  7. 7Drypp kaken med lønnesirup, og server varm eller avkjølt. Restkaken kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.