Glutenfri pære- og mandelkake
Lær hvordan du lager en deilig glutenfri pære- og mandelkake. Perfekt som dessert eller til kaffen, med naturlige ingredienser og enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smeltet kokosolje, pluss litt til å smøre bakepapiret
- 1 ½ kopp mandelmel
- ½ kopp glutenfrie havregryn
- ¼ kopp glutenfritt havremel
- 3 spiseskjeer brunt rismel
- ½ teskje bakepulver
- 1 stort egg
- 2 store modne Anjou-pærer
- 5 spiseskjeer lønnesirup, pluss litt til å dryppe over
- ¼ kopp lønnesukker
- 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- ¼ teskje ren mandel- ekstrakt
- En klype havsalt
- Hakkede mandler
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Lett olj en 12-tommers kvadratisk bakepapir, og trykk det inn i en 23-centimeters rund kakeform. (Ikke bekymre deg for at sidene overlapper – dette skaper en rustikk kant.) Sett til side.
- 4Kjør mandelmel, havregryn, havremel, rismel og bakepulver i en food processor til havregrynene er finhakket. Overfør blandingen til en middels stor bolle; sett til side.
- 5Pisk egget i en annen middels stor bolle; sett til side. Skrell og hakk en av pærene grovt. Kjør de hakkede pærene, kokosolje, lønnesirup, lønnesukker, vanilje, mandel ekstrakt og salt i en food processor til det er jevnt. Tilsett blandingen i bollen med egget, og visp for å blande. Hell pære-egg-blandingen i melblandingen, og rør forsiktig for å kombinere. Hell røren i den forberedte kakeformen, og jevn ut toppen lett.
- 6Arbeid raskt: skrell, del i fire og kjern ut den gjenværende pæren. Skjær hver kvart i fire lange skiver, plasser dem i en sirkel på toppen av røren, og dryss over hakkede mandler. Stek kaken til kantene er dyp gyldne og en kakepinne kommer ut ren, ca. 50 minutter. La den avkjøle.
- 7Drypp kaken med lønnesirup, og server varm eller avkjølt. Restkaken kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.