Gresskarpai Martini
Lær hvordan du lager en deilig pumpkin pie martini med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1/2 kopp brunt sukker
- 2 teskjeer gresskarpietspice, delt
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 kopper halvt og halvt
- 2 spiseskjeer gresskarpuré
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- Isbiter
- 115 gram vaniljevodka
- 1 liter kullsyreholdig vann
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele over middels varme, bland sammen brunt sukker, 1 teskje gresskarpai-krydder og 1/2 kopp vann. Rør til sukkeret er oppløst, og kok opp. Fjern fra varmen og avkjøl i 30 minutter. Sirupen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.
- 2Bland sammen det granulære sukkeret og resten av 1 teskje gresskarpai-krydder, og legg det på en flat tallerken. Hell 2 spiseskjeer av enkeltsirupen på en tallerken. Dypp kantene på 4 martiniglass i sirupen, og deretter i det krydrede sukkeret. Sett til side.
- 3I et stort målebeger, bland sammen half-and-half, gresskarpuré, vanilje og halve mengden av enkeltsirupen, og visp til det er godt blandet. Hell over i en mugge fylt med is. Hvis du bruker vodka, tilsett den i muggen før servering og rør om. Hell opp i de forberedte glassene. Topp med kullsyreholdig vann.