Vaniljehestesko-kjeks

Vaniljehestesko-kjeks

oppskrift på vanilla horseshoe cookies, sprø og søte vaniljekaker formet som hestesko, perfekte til kaffekosen eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 32 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1 spiseskje pluss 1/3 kopp melis, pluss 1 kopp melis til utpussing
  • 1/2 kopp hele, skoldede mandler
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1/4 teskje grovt salt
  • 1 vaniljestang
  • 12 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i små biter, veldig kaldt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm ovnen til 160 °C (325 °F). Legg et bakepapir eller en silpat (en fransk non-stick bakeplate) på et stekebrett. I en food processor med metallblad, bland sammen melis og mandler. Kjør til det er finmalt. Tilsett mel og salt, og puls for å blande.
  2. 2Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett dem i melblandingen. (Sett vaniljestangen til side for å bruke til melis.) Tilsett smør i små biter, og kjør raskt for å blande. Ikke overkjør. Blandingen skal ligne grovt mel.
  3. 3Legg den reserverte vaniljestangen på et bakepapir eller silpat, og la den tørke i ovnen i 3 til 5 minutter.
  4. 4Ta deigen ut på en ren arbeidsflate. Elt deigen ved å presse den bort fra deg med helen av hånden. Samle den opp med en deigskrape, og fortsett slik til deigen lett kan løsne i én klump fra arbeidsflaten.
  5. 5Del deigen i 4 like deler. Rull hver del til en sylinder med diameter på ca. 1,6 cm (5/8 tomme) og ca. 56 cm (22 tommer) lang. Skjær hver sylinder i biter på ca. 7,5 cm (3 tommer). Form hver bit til en hestesko, og legg dem på det forberedte stekebrettet med ca. 3,8 cm (1 1/2 tomme) mellomrom. Stek til de er lett gyldne, ca. 15–20 minutter.
  6. 6Mens kokiene stekes, hakk den tørkede vaniljestangen i små biter. Legg den i food processoren med det resterende koppen med melis. Kjør til det er godt blandet, ca. 1 minutt. Sikt melisen over i en liten bolle for å fjerne eventuelle store biter av vaniljestangen.
  7. 7Ta kokiene ut av ovnen og la dem avkjøle på en rist. Når de er avkjølt i ca. 5 minutter, vend dem forsiktig i vaniljesukkeret for å dekke. La dem avkjøle helt på risten. Når de er avkjølt, dryss over resten av melis. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.