Bettys ananaskake
Lær hvordan du lager en deilig betty's pineapple cake med denne enkle oppskriften. Perfekt til sommerens fester og feiringer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. Kake:
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. 2 kopper knust ananas, udrent
- 4. 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 5. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 6. 3 eggehviter
- 7. 2 teskjeer natron
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. Topping:
- 10. 2/3 kopp hvitt sukker
- 11. 2/3 kopp kondensert melk
- 12. 9 spiseskjeer margarin
- 13. 3 eggeplommer, pisket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Bland mel, ananas, 1 ½ kopper hvitt sukker, olje, eggehviter, bakepulver og salt i en bolle; hell blandingen i en 23x33 cm stor ildfast form.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 35 til 40 minutter.
- 44. Varm opp ⅔ kopp sukker, kondensert melk og margarin i en kjele; la det koke opp.
- 55. Rør ½ kopp sukker og eggeplommer sammen til eggeplommene er varmet opp.
- 66. Rør eggeplommeblandingen tilbake i kjelen med sukker- og melkeblandingen; la det koke opp igjen og la det småkoke, rør ofte, til det er redusert og tykt, minst 7 minutter.
- 77. Hell den varme glasuren over kaken. La kaken avkjøle til den har satt seg, minst 4 timer.