Hello Fresh Mobile Banner
Avocado- og mangosalat

Avocado- og mangosalat

Lær hvordan du lager en deilig avocado og mango salat, perfekt for sommermåltidet. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Hvit balsamico-vinaigrette (oppskrift følger)
  • 2. salt etter smak
  • 3. 1 ss sukker
  • 4. 1 ss olivenolje
  • 5. 120 g mango, i små terninger
  • 6. 240 g ekstra jomfru olivenolje
  • 7. 90 g hvit balsamicoeddik
  • 8. 1/4 ts sjalottløk, finhakket
  • 9. 2 store ferske California-avokadoer, skrellet, uten kjern og delt i to
  • 10. 115 g vårblandede salatblader
  • 11. 170 g geit- og sauemel fetaost, lagret på fat
  • 12. 240 g mango, i små terninger (2 mangoer)
  • 13. Mango-vinaigrette (oppskrift følger)
  • 14. 170 g hvit balsamico-vinaigrette

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg sjalottløk i en bolle. Tilsett den hvite balsamicoeddiken og la det stå i 15 minutter. Tilsett extra virgin olivenolje og visp for å emulgere. Krydre med salt etter smak. Sett til side 3/4 kopp vinaigrette for å dressere salaten. Spar resten av de 3/4 koppene til Mango Vinaigrette.
  2. 22. Legg mango og en spiseskje olivenolje og sukker i en blender. Kjør på lav hastighet i 30 sekunder; hell sakte inn de resterende 3/4 koppene med hvit balsamicoeddik. Fortsett å blende til det er jevnt. Krydre med salt.
  3. 33. Smuldre fetaosten i en stor bolle og tilsett den hakkede mangoen og en klype salt. Tilsett de blendede grønnsakene og vend godt med nok hvit balsamicoeddik til å dekke grønnsakene helt, og tilsett mer vinaigrette eller salt etter smak.
  4. 44. Skjær hver avokadohalv vertikalt i omtrent 1/4-tommers skiver, mens du fortsatt lar halvene være intakte. Dryss lett med salt på overflaten av hver avokado og sett til side for anretting.
  5. 55. På hver tallerken, plasser 1 spiseskje Mango Vinaigrette i et hjørne og fordel den utover tallerkenen med baksiden av en skje til motsatt hjørne i en halvmåneform. Bruk begge hender til å forlenge skivene av hver avokado til én stripe. Bøy hver stripe til en sirkel og plasser én avokadoring i hjørnet av hver tallerken, med den åpne delen av avokadoen vendt mot midten av tallerkenen. Legg 1/4 av salaten i midten av hver avokadoring. Pynt med 2-3 av hver blomst. Server.