Vegetabilsk ikke-sagna pasta blanding
oppskrift på vegetable not-sagna pasta toss, en enkel og smakfull vegetarrett som er perfekt for en rask middag. ferske grønnsaker og pasta i en kremet saus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund krøllete pasta (anbefalt: campanelle eller cavatappi fra Barilla)
- 2. Grovt salt
- 3. 1 pakke på 10 unser frossen hakket spinat
- 4. 3 ss ekstra virgin olivenolje, delt
- 5. 1 middels stor zucchini
- 6. 12 cremini- eller baby portobello-sopp, skivet
- 7. 1 middels stor løk, tynnsnittet
- 8. 3 fedd hvitløk, hakket
- 9. Salt og pepper
- 10. 1 rød paprika, drenert, tørket, delt i to på langs og deretter tynnsnittet
- 11. 2 ss smør
- 12. 2 runde ss hvetemel
- 13. 1 kopp grønnsaks- eller kyllingkraft
- 14. 1 kopp melk
- 15. 1/4 ts revet fersk muskatnøtt, vurder mengden selv
- 16. 1 1/2 kopper lett ricottaost
- 17. 1/2 kopp revet Parmesan, et par nevefulle, pluss noe til å servere ved bordet
- 18. 1 kopp ferske basilikumblader, ca. 20 blader
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en kjele med vann til pastaen er al dente. Salt kokevannet og kok pastaen til den er akkurat passe. Heads up: sett til side en øse av det varme kokevannet rett før du siler av pastaen.
- 22. Legg den frosne spinaten på en tallerken og tøm den i mikrobølgeovnen etter mikrobølgeovnens anvisninger for tining. Legg den tinte spinaten i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut væsken.
- 33. Varm opp en dyp stekepanne på middels høy varme. Tilsett 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje. Del squashen i to på langs, og skjær den i tynne halvmåner. Ha den i pannen sammen med soppen. Kok i 2 til 3 minutter, og tilsett deretter løk og hvitløk. Krydre grønnsakene med salt og pepper. Når løken er myk, ca. 5 minutter, tilsett den tinte spinaten, og del den opp i små biter mens du håndterer den, samt de grillede røde paprikaene, og vend det forsiktig for å varme det opp. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett pannen tilbake på komfyren. Tilsett den resterende spiseskjeen med ekstra virgin olivenolje og smør. Når smøret har smeltet inn i olivenoljen, tilsett 2 runde spiseskjeer mel og kok i et minutt eller så, og visp deretter inn kraft og melk. La det koke opp og la sausen tykne, reduser varmen og la det småkoke i 2 til 3 minutter. Krydre sausen med salt, pepper og muskatnøtt. Legg grønnsakene tilbake i sausen.
- 44. Ha den delvis magre ricottaen i en stor, flat bolle og bland den med en øse av det kokende, stivelsesrike pastavannet. Rør godt, og tilsett deretter et par never med revet ost.
- 55. Sil av pastaen og vend den inn i ostene. Tilsett halvparten av grønnsakene og sausen, og vend det forsiktig sammen. Riv eller hakk basilikum og bland det inn i pastaen. Juster krydderet etter smak. Topp porsjonene av Vegetarisk Ikke-sagna med resten av grønnsakene i sausen, og pass på å servere ekstra revet ost ved bordet.