Vill sopprisotto
oppdag hvordan du lager en deilig vill sopprisotto. enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer perfekt til høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 2 ss villløker, hakket (hjemmelagde løk kan brukes)
- 3. 1 kopp boletus* (vill sopp), hakket
- 4. 1 kopp oransje latexmelke-sopper* (vill sopp), hakket
- 5. 1/4 kopp kremsherry
- 6. 1 kopp Arborio-ris
- 7. 3 kopper lavfett kyllingkraft
- 8. 1/4 kopp Parmesan, revet
- 9. 1 ss italiensk flatbladpersille, hakket
- 10. Etter smak salt og svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. I en stekepanne med olivenolje, surr løken og brun soppen lett. Tilsett sherryen og la den redusere. Ha i risen og stek i 2 minutter.
- 22. Rør inn kyllingkraften i tre omganger. Fortsett å røre under hele tilsetningen av kraften. Når all kraften er absorbert, smak på risen for å sjekke om den er ferdigkokt. Hvis risen fortsatt har bitt, rør inn mer kraft og la det koke videre.
- 33. Rør inn parmesan og persille. Krydre etter smak og server.
- 44. *(Tampe sopp kan erstattes med andre sopptyper. Valget er ditt, jo tørrere, desto bedre).