Tiramisu
lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. perfekt dessert for alle anledninger, varm eller kald.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kvart tung krem med 40 prosent fett
- 2. 1 1/2 kopper pluss 1 spiseskje superfint sukker
- 3. 9 egg, skilt
- 4. 1/2 pund mascarpone
- 5. 1/2 teskje krem av tartar
- 6. 16 unser kaffe, laget av 6 teskjeer malt espresso
- 7. 3 unser Frangelico
- 8. 3 unser Amaretto
- 9. 50 ladyfingers
- 10. 8 unser kakaopulver
Fremgangsmåte
- 1Plasser krem og 1 ½ kopper sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til stive topper. Sett bollen i kjøleskapet og la den avkjøle. Pisk eggeplommer og mascarponeost med ½ spiseskje sukker til det blir veldig tykt, ca. 3 minutter. Sett i kjøleskapet og la det avkjøle. Pisk eggehviter, krem av tartar og resten av ½ spiseskje sukker til stive topper. Sett i kjøleskapet. I en stor bolle blander du espressokaffe, Frangelico og Amaretto. Dypp ladyfingers, én av gangen, i kaffelikør-blandingen og legg ett lag med ladyfingers i bunnen av en kakeform. Legg deretter lagvis med eggeplomme-mascarpone-blanding, pisket krem og piskede eggehviter. Sikt over kaka med kakaopulver. Gjenta lagene, start med de gjennomvætte ladyfingers. Strø kakaopulver over toppen til den er mørk brun. Sett i kjøleskapet i 10 til 12 timer.