Kanelboller

Kanelboller

lær hvordan du lager deilige kanelboller hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt til kaffe og kos, helårssnack for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Smørefritt oljespray
  • 2. 1 kopp gjærstarter
  • 3. 1/2 kopp sukker (sukker)
  • 4. 1/2 kopp vegetabilsk olje (anbefalt: Mazola)
  • 5. 1 ss salt
  • 6. 1 1/2 kopper varmt vann fra springen
  • 7. 1 pakke tørrgjær (1 ss)
  • 8. 6 kopper hvetemel (anbefalt: Pillsbury)
  • 9. 2 staver smør
  • 10. 1 1/2 kopper brunt sukker, pluss mer etter behov
  • 11. 1/2 kopp malt kanel
  • 12. 1 kopp hakkede pekannøtter
  • 13. 1/2 kopp rosiner
  • 14. 4 kopper melis (10x)
  • 15. 3/4 kopp halvhav og halv (half-and-half)

Fremgangsmåte

  1. 11. Boller: Når du er klar til å steke, forvarm ovnen til 170 grader Fahrenheit. Forbered to (9 x 12 tommer) rektangulære bakeformer ved å spraye dem med non-stick oljespray.
  2. 22. I en mikser utstyrt med en deigkrok, bland sammen surdeigen, sukker, vegetabilsk olje, salt, vann, gjær og mel.
  3. 33. Etter å ha blandet deigen i omtrent 2 minutter, overfør deigen til en bolle som er sprayet med non-stick oljespray.
  4. 44. Kok's merknad: Hvis deigblandingen er for løs, tilsett mer mel.
  5. 55. Dekk til med et håndkle og la heve til dobbel størrelse. Hevetiden vil variere fra 1 til 4 timer, avhengig av høyde og værforholdene på stedet og tidspunktet du lager bollene.
  6. 66. Når deigen har doblet seg, hell hele deigklumpen ut på en godt melet overflate og bruk en kjevle til å forme den til et rektangel ca. 1/4 tomme tykt.
  7. 77. Fyll: Smelt 2 staver smør til det er kremaktig og smørbart. Fordel smøret jevnt over deigen, sørg for å dekke alle hjørner. Strø over brunt sukker og deretter kanel, slik at hele trekanten er dekket, hjørne til hjørne. Topp med hakkede pekannøtter og rosiner.
  8. 88. Rull deigen tett sammen. Skjær med en serrert kniv i 2-tommers lange biter og plasser dem i bakeformene.
  9. 99. Kok's merknad: Hvis du bruker en rektangulær bakeform, plasser bollene tett sammen, som om de prøver å holde hverandre varm. Du kan også justere størrelsen på formen for å sikre at bollene er veldig godt pakket inn.
  10. 1010. Du trenger ikke dekke bollene, men la dem heve i en ovn satt til 170 grader Fahrenheit til de nesten har doblet seg i størrelse, ca. 40 til 50 minutter. Når de er der, øk temperaturen til 350 grader Fahrenheit. Stek i 25 minutter til bollene er gyldne på toppen.
  11. 1111. Kok's merknad: En god test er å ta bollene ut av ovnen og trykke forsiktig på midten av en bolle; hvis den synker inn og føles deigete, trenger de 5 til 10 minutter til i ovnen.
  12. 1212. Glasur/glasur: I en mikser pisker du melis og halvparten av melken til glatt og klumpfri konsistens. Ta bollene ut av ovnen og sett dem på en avkjølingsrist. Pensle umiddelbart med en kakespade. Når alle bollene er glasert, kan du gå over dem en gang til med glasur.
  13. 1313. Kok's merknad: Hvis du ønsker det, kan du smelte mer smør på toppen før servering. Hvis du vil varme opp bollene etter at de er avkjølt, kan 20 sekunder i mikrobølgeovnen friske opp den fantastiske smaken av nybakte boller. Men selv kalde er de fantastiske.
  14. 1414. En seer, som kanskje ikke er en profesjonell kokk, har levert denne oppskriften. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften, og vi kan derfor ikke garantere resultatene.