
Sjokoladechippai
Lær hvordan du lager en deilig chocolate chip pie med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for hele familien. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 3/4 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 1/4 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør, myknet
- 1 1/2 kopper lettbrunt sukker, pakket
- 1/2 kopp sukker
- 3 store egg
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 3 kopper semisøte sjokoladebiter
- 2 kopper hakkede valnøtter (valgfritt)
- 2 pint (4 kopper) kremfløte
- 1/4 kopp melis (melisørket sukker)
- 1/2 kopp miniatyrsemisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør to 23 cm (9-tommers) paiformer; sett til side.
- 2I en stor bolle, sikt sammen mel, salt, natron og bakepulver. I en elektrisk mikser, krem sammen smør, brunt sukker og vanlig sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk til de er godt innarbeidet. Rør inn vaniljen. Tilsett melblandingen litt etter litt, og bland til det er godt kombinert. Vend inn 3 kopper sjokoladeknapper og, om ønskelig, valnøtter. Fordel deigen jevnt i de forberedte paiformene og jevn ut overflaten med en slikkepott.
- 3Stek i ca. 30 minutter, eller til kakene er gylne og litt faste å ta på, men fortsatt myke. Hvis kakene begynner å bli for mørke før de er gjennomstekte, dekk dem med aluminiumsfolie og fortsett stekingen. La kakene avkjøle helt på en avkjølingsrist.
- 4Mens kakene avkjøler, pisk kremfløten til myke topper dannes (tipsene krøller seg). Tilsett melis og pisk til det er lett og luftig, akkurat blandet. Vend inn sjokoladeknapper. Sett kremen i kjøleskapet til den skal brukes. Fordel kremen over kakene og server.