Havabbor med grønnsaksragoût

Havabbor med grønnsaksragoût

Lær hvordan du lager en deilig halibut med grønnsaksragoût. En enkel oppskrift som passer for en sunn og smakfull middag. Perfekt for helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp italiensk persille (bare blader)
  • 1/4 kopp kyllingbuljong
  • 1 ts salt og 1 ts svart pepper
  • 1/4 kopp pluss 1 ss olivenolje
  • Matoljespray til koking
  • 2 ts finhakket fersk hvitløk
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 2 kopper skivede sopp
  • 2 kopper grønn løk, skåret på diagonalen
  • 1 ss hakket fersk timian
  • 1 ss hakket fersk oregano
  • 2 ss tørr hvitvin
  • 1 kopp blancherte og skrelte favabønner
  • 1 1/2 pund kokte røde poteter, skivet
  • 6 steinbiter (hver på 6 til 8 oz)

Fremgangsmåte

  1. 1Hev ovnracket til øverste posisjon og skru på grillelementet. Bland persille, kraft, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1/4 kopp olje i en food processor på lav hastighet i 2 minutter. Sett til side. Smør en middels stor stekepanne med matlagingsspray, og tilsett hvitløk og sjalottløk; stek i 1 minutt. Bland inn sopp og grønn løk, og kok i 5 minutter under konstant omrøring. Tilsett timian, oregano og vin, og rør til væsken tykner. Ha i bønner, poteter og persille-olje-blandingen. Pensle kveitefileten med 1 ss olje, krydre med resten av saltet og pepperet, og grill i 2 eller 3 minutter på hver side, eller til den er fast. Server umiddelbart i en bolle med ragout.
  2. 2Hev ovnracket til øverste posisjon og skru på grillelementet. Bland persille, kraft, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1/4 kopp olje i en food processor på lav hastighet i 2 minutter. Sett til side. Smør en middels stor stekepanne med matlagingsspray, og tilsett hvitløk og sjalottløk; stek i 1 minutt. Bland inn sopp og grønn løk, og kok i 5 minutter under konstant omrøring. Tilsett timian, oregano og vin, og rør til væsken tykner. Ha i bønner, poteter og persille-olje-blandingen. Pensle kveitefileten med 1 ss olje, krydre med resten av saltet og pepperet, og grill i 2 eller 3 minutter på hver side, eller til den er fast. Server umiddelbart i en bolle med ragout.