Havabbor med grønnsaksragoût
Lær hvordan du lager en deilig halibut med grønnsaksragoût. En enkel oppskrift som passer for en sunn og smakfull middag. Perfekt for helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp italiensk persille (bare blader)
- 1/4 kopp kyllingbuljong
- 1 ts salt og 1 ts svart pepper
- 1/4 kopp pluss 1 ss olivenolje
- Matoljespray til koking
- 2 ts finhakket fersk hvitløk
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 2 kopper skivede sopp
- 2 kopper grønn løk, skåret på diagonalen
- 1 ss hakket fersk timian
- 1 ss hakket fersk oregano
- 2 ss tørr hvitvin
- 1 kopp blancherte og skrelte favabønner
- 1 1/2 pund kokte røde poteter, skivet
- 6 steinbiter (hver på 6 til 8 oz)
Fremgangsmåte
- 1Hev ovnracket til øverste posisjon og skru på grillelementet. Bland persille, kraft, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1/4 kopp olje i en food processor på lav hastighet i 2 minutter. Sett til side. Smør en middels stor stekepanne med matlagingsspray, og tilsett hvitløk og sjalottløk; stek i 1 minutt. Bland inn sopp og grønn løk, og kok i 5 minutter under konstant omrøring. Tilsett timian, oregano og vin, og rør til væsken tykner. Ha i bønner, poteter og persille-olje-blandingen. Pensle kveitefileten med 1 ss olje, krydre med resten av saltet og pepperet, og grill i 2 eller 3 minutter på hver side, eller til den er fast. Server umiddelbart i en bolle med ragout.
- 2Hev ovnracket til øverste posisjon og skru på grillelementet. Bland persille, kraft, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1/4 kopp olje i en food processor på lav hastighet i 2 minutter. Sett til side. Smør en middels stor stekepanne med matlagingsspray, og tilsett hvitløk og sjalottløk; stek i 1 minutt. Bland inn sopp og grønn løk, og kok i 5 minutter under konstant omrøring. Tilsett timian, oregano og vin, og rør til væsken tykner. Ha i bønner, poteter og persille-olje-blandingen. Pensle kveitefileten med 1 ss olje, krydre med resten av saltet og pepperet, og grill i 2 eller 3 minutter på hver side, eller til den er fast. Server umiddelbart i en bolle med ragout.