Dampede pandan- og tapiokaperlerkaker
Lær hvordan du lager deilige dampede pandan tapioca-perlebakerker. En søt dessert som kombinerer smaker av pandan og myk tapioca. Perfekt for dessertbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pakke (ca. 225 g) revet kokosnøtt
- 1/2 teskje salt
- 5 pandanblader, hakket
- 3/4 kopp vann
- 3 kopper vann
- 1 pakke (ca. 185 g) små tapiokaperler
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 3 spiseskjeer tapiokamel
Fremgangsmåte
- 1Rør kokos og salt sammen i en liten bolle; sett til side.
- 2Bland pandanbladene med 3/4 kopp vann i en blender eller food processor til det er jevnt; sil gjennom et stykke osteklede. Du skal få omtrent 1/2 kopp pandanjuice.
- 3Kok opp 3 kopper vann og tapiokaperler i en kjele; kok på middels varme til perlene er gjennomsiktige og myke, ca. 10 minutter. Rør inn sukker og tapiokamel i blandingen til sukkeret er helt oppløst; tilsett pandanjuice og rør til du har en tykk røre. Fjern fra varmen og hell i aluminiumsformer.
- 4Kok opp et par centimeter vann i en stor gryte. Plasser noen av formene i en damper og sett over det kokende vannet. Damp til kakene er gjennomstekt, 10 til 15 minutter. Topp kakene med kokos før servering.