Vegetariske fylte pannekaker
oppskrift på veggie stuffed pancakes, perfekte til frokost eller lunsj. enkel å lage, sunn og mettende. prøv denne vegetariske favoritten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper pannekakemiks (anbefalt: Krusteaz)
- 2. 1 kopp vann
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 middels stor løk, hakket
- 5. 2 gulrøtter, skrellet og hakket
- 6. 1 fedd hvitløk, hakket
- 7. 450 gram frossen spinat, tint og godt avrent
- 8. 2 Roma-tomater, hakket
- 9. 1 teskje salt
- 10. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 11. 1/4 kopp fersk basilikum, hakket
- 12. 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss 1/4 kopp til topping
- 13. 1 (225 gram) beger mascarponeost
- 14. 1 1/4 kopper revet mozzarellaost
- 15. 1/2 til 3/4 kopp hel melk
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle blander du pannekakemiks og vann. Visp røren til den er jevn. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Lag 12 pannekaker med omtrent 14 centimeter i diameter. Overfør dem til en tallerken og sett til side.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne. Tilsett løk, gulrøtter og hvitløk, og stek til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Tilsett spinat, tomater, salt og pepper. Rør godt. Overfør grønnsaksblandingen til en stor bolle. Tilsett basilikum, 1/4 kopp Parmesan og mascarponeost. Rør blandingen godt sammen.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 30 cm ildfast form lett. Bruk omtrent halvparten av grønnsaksblandingen til å fylle pannekakene. Legg pannekaken på en arbeidsflate, ha på 2 skjeer med grønnsaksfyll, og strø over litt mozzarellaost. Rull opp pannekaken rundt fyllet og legg den i den ildfaste formen. Fortsett med de resterende pannekakene, plasser dem i to rader i formen, og bruk opp all den revne mozzarellaosten.
- 44. Ha resten av grønnsaksblandingen i en blender sammen med 1/2 kopp hel melk. Kjør til det er jevnt, og tilsett eventuelt opptil 1/4 kopp mer melk for å lage en saus. Hell sausen over midten av de fylte pannekakene i to rader. Strø over resten av Parmesanosten, 1/4 kopp. Stek i ovnen til osten er smeltet og grønnsakene er varme, ca. 25 minutter. Server umiddelbart.


