Mini grillede ostesmørbrød
Lær hvordan du lager deilige mini grilled cheese. Perfekt som snacks eller forrett. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En enkel deig til brød, oppskrift følger
- 2. Nonstick kokespray
- 3. 12 unser Gruyère-ost, tynne skiver
- 4. 1/2 kopp smør, romtemperert
- 5. 2 teskjeer grovt salt
- 6. 1 spiseskje aktiv tørrgjær
- 7. 2 spiseskjeer pluss 1/2 teskje sukker
- 8. 1 3/4 kopp varmt vann (ca. 43°C)
- 9. 1 stort egg
- 10. 2/3 kopp pluss 1 spiseskje melkepulver
- 11. 2 1/2 teskjeer salt
- 12. 4 1/2 til 4 3/4 kopper brødmel
- 13. 1 kopp usaltet smør, romtemperert og i små biter
- 14. 1 stort eggeplomme, pisket med 1 spiseskje vann, til eggebad
- 15. 1/4 kopp valmuefrø
- 16. Nonstick kokespray
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 4 lange, smale bakeformer på 18 tommer.
- 22. For å lage lange, smale bakeformer: Klipp ut en 18-tommers aluminiumsfolieform i et stykke på 4 1/2 tommer bredt og 17 tommer langt. Brett de lange sidene opp to ganger med 7/8 tommer. For å lukke endene, lag 1-tommers kutt langs brettene; brett den midterste flappen opp og sidene inn. Spray med matlagingsspray. Gjenta for å lage 3 flere former.
- 33. For å montere: Skjær brødet i 1/4-tommers skiver; kutt osten til den passer. Legg én ostebit i hver sandwich. Smør utsiden av sandwichene. Stek på en varm takke til brødet er gyllent og osten er smeltet, ca. 1 minutt per side. Strø med salt og server.
- 44. For å lage den grunnleggende deigen: I en liten bolle, bland gjær, 1/2 teskje sukker og 1/2 kopp varmt vann. La stå til det skummer, ca. 5 minutter. I en bolle til en elektrisk mikser med flatpisker, pisk sammen resten av vannet (1 1/4 kopper), egg, tørrmelk, 2 ss sukker, salt og 1 kopp mel. Pisk til glatt og kremaktig, ca. 7 minutter. Tilsett gjærblandingen; pisk på middels hastighet. På middels-lav hastighet, pisk inn 3 1/2 kopper mel, litt av gangen, til deigen samler seg (den vil være klissete), ca. 2 minutter. Bytt til deigkrok. Gradvis tilsett smør; pisk til deigen er myk og litt klebrig, ca. 7 minutter. Hvis deigen er for våt, tilsett 1/4 kopp mel. På en lett melet overflate, elt deigen flere ganger til den er formet til en ball. Dekk deigen med plastfolie. La den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
- 55. Forvarm konveksjonsovnen til 375 grader Fahrenheit.
- 66. Elt deigen til en jevn ball. Del den i fire deler. Rull hver del til en 3/4 tommer bred og 18 tommer lang logg; trim endene slik at de er 15 tommer lange. Pass på at de passer i formene; dekk med sprayet plastfolie. La stå på et lunt sted til deigen når toppen av formene, 25–35 minutter. Plasser de fylte formene på et bakepapirkledd stekebrett; pensle med eggvask, strø over valmuefrø og dekk løst med aluminiumsfolie lett sprayet med matlagingsspray. Stek i 8 minutter. Fjern folien; stek videre til de er lett gyldne, ca. 4 minutter. Avkjøl på en brødrist.


