Fem-krydret søtpotetpuré
en smakfull oppskrift på fem-spice søtpotetpuré, perfekt som tilbehør eller forrett med krydret vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund røde søtpoteter (yam), uskrelte
- 1/4 kopp helmelk
- 3 spiseskjeer smør
- 1 stykke fersk ingefær på 4 tommer, skrelt, revet, presset gjennom hvitløkspresse for å trekke ut 1 spiseskje juice
- 1/2 teskje kinesisk femkrydderpulver*
Fremgangsmåte
- 1Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre når de stikkes med en gaffel, ca. 50 minutter. Sil av vannet godt. La dem avkjøle litt og skrell. Skjær potetene i store biter; legg dem i en food processor. Tilsett melk, smør, ingefærjuice og femkrydder. Kjør til det er helt jevnt, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Ha dem tilbake i kjelen og rør over middels varme til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter. (Kan lages 2 timer i forveien. La stå, uten lokk, i romtemperatur. Varm opp igjen over middels varme, rør ofte, før servering.)
- 2Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre når de stikkes med en gaffel, ca. 50 minutter. Sil av vannet godt. La dem avkjøle litt og skrell.
- 3Skjær potetene i store biter; legg dem i en food processor. Tilsett melk, smør, ingefærjuice og femkrydder. Kjør til det er helt jevnt, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Ha dem tilbake i kjelen og rør over middels varme til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter. (Kan lages 2 timer i forveien. La stå, uten lokk, i romtemperatur. Varm opp igjen over middels varme, rør ofte, før servering.)
- 4*En blanding av kanel, nellik, fennikelfrø, stjerneanis og pepper som finnes i krydderseksjonen i de fleste supermarkeder.*
- 5*En blanding av kanel, nellik, fennikelfrø, stjerneanis og pepper som finnes i krydderseksjonen i de fleste supermarkeder.*





