
Røkt skinke og geitostterter
oppskrift på smakfulle røykte skinke og geitost-terninger, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 pund ferdigkjøpt butterdeig
- 1/4 pund røkt, kokt skinke, hakket
- 4 unser revet spansk manchegoost eller skarp jackost
- 1/2 kopp brødsmuler
- 2 hvitløksfedd
- 1/4 kopp persilleblader
- 1 egg
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje limesaft
- 1 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje salt
- Eggvask: 1 eggeplomme pisket med 2 spiseskjeer kaldt vann
Fremgangsmåte
- 1Bruk en rund utstikker for bakverk og stikk ut sirkler med en diameter på 5 cm. Kjevle resten av deigen til en ball, og kjevle ut med en kjevle til en 0,6 cm tykk plate. Stikk ut flere sirkler av deigen til du har brukt opp all deigen. Legg de utstikkede sirklene på et bakepapirkledd stekebrett og sett det i kjøleskapet til fyllet er ferdig laget.
- 2Til fyllet, legg de resterende ingrediensene, unntatt egge- og vannpiskingen, i en foodprocessor og puls i 1 til 2 minutter for å blande godt. Skrap sidene av bollen forsiktig med en slikkepott og puls kort igjen.
- 3Varm opp en dypfriteringskjel til 185 grader Celsius.
- 4Pensle en sirkelformet deigbit lett med litt av egge- og vannpiskingen. Legg 1 teskje av skinke-fyllet i midten av sirkelen, og brett deigen i to for å lage en dumpling. Fortsett å fylle deigen på denne måten til all fyll og deig er brukt opp. Legg de ferdige paiformene på et bakepapirkledd stekebrett, pensle toppene med resten av egge- og vannpiskingen, og fritér i porsjoner i flere minutter til de er rike, gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir og server umiddelbart.