Ristede gulrøtter og cippolini-løk
en enkel oppskrift på ovnsbakte gulrøtter og cippolini løk som passer perfekt som siderett eller lett hovedrett, full av smak og sunnhet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund cippolini-løk, endene trimmet og skrellet, store løk delt i to
- 2. 2 pund babykarbohydrater
- 3. 2 spiseskjeer rapsolje
- 4. 1 spiseskje smør, smeltet
- 5. 1/4 kopp hvitvin
- 6. 1/4 kopp kyllingkraft
- 7. Salt og grovmalt svart pepper
- 8. 2 spiseskjeer hakkede friske italienske persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 22. På et stekebrett, vend løk og gulrøtter med olje, smør, vin og kraft. Krydre med salt og pepper. Stek til de er gylne og karamelliserte, ca. 25 til 30 minutter. Vend dem i en grunn skål og pynt med persille.