Krydrede saftige Lucy-fer sliders
oppskrift på spicy juicy lucy fer sliders, saftige småburgere fylt med ost og krydder, perfekte til sommerfest eller helgekos
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 stor løk, tynne skiver (ca. 3 kopper)
- 3. 2 chipotle-pepper i adobo, finhakket
- 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 680 gram kjøttdeig av storfe
- 7. 115 gram pepper jack-ost, delt i 12 like store biter
- 8. 1/4 kopp ketchup
- 9. 1 spiseskje balsamicoeddik
- 10. 12 små potetbrød til sliders, delt og ristet
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme og tilsett løken, fordelt jevnt utover pannen. Kok uten å røre, til kantene av løken begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Rør i løken og fortsett å koke, rør av og til, til den er brunet og karamellisert, ytterligere 20 minutter. Tilsett chipotlene, hvitløk, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Kok til det dufter godt og alt er godt blandet, 1–2 minutter, og fjern fra varmen.
- 22. Forvarm ovnens grillelement. Del kjøttet i 12 porsjoner, ca. 57 gram hver. Form en burger rundt hver ostebit og trykk den flatt til en diameter på ca. 6–7,5 cm. Legg de innpakkede burgerne på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie, og strø over 3/4 teskje salt på alle burgerne.
- 33. Grill burgerne til osten er smeltet og burgerne fortsatt er litt rosa innvendig, ca. 6 minutter. Burgerne vil være kokt til minst medium for å få osten til å smelte, men fortsatt være saftige.
- 44. Bland ketchup, balsamico og 1/4 teskje pepper i en liten bolle. Pensle burgerne med noe av ketchup-sausen, og fordel resten på undersidene av brødene. Legg en burger på hver bun, topp med noe av den krydrede løken, og avslutt med den øverste delen av brødet. Server varm.