Grillede tunfiskburgere med krydret majones
Lær hvordan du lager deilige grillet tunfiskburgere med en spicy majones. Perfekt for sommergrilling og sunne måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss toasted sesamolje
- 2. 1 ss lavsodium soyasaus
- 3. 1/4 ts knuste rød pepperflak
- 4. 1 egg, lett pisket
- 5. 450 g sushi-kvalitets tunfisk, finhakket
- 6. 1/4 kopp finhakket rød paprika
- 7. 2 vårløk, finstrimlet
- 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 9. 1/2 kopp panko-rasp
- 10. Vegetabilsk olje, til steking
- 11. 4 hamburgerbrød med frø, delt
- 12. Krydrete Sriracha-mayonnaise, oppskrift følger
- 13. 4 mellomstore salatblader (isbergsalat)
- 14. 1 stor biff eller heirloom-tomat, skivet
- 15. Tørr Riesling, til servering
- 16. 1 kopp majones
- 17. 1/2 kopp rømme
- 18. 1 1/2 ss Sriracha
- 19. 1 ts sitronsaft
- 20. 1 ts honning
- 21. 4 grillede vårløk, hakket
- 22. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett sesamolje, soyasaus, rød pepperflak og egg i en stor blandingsbolle. Bland godt, og vend deretter inn tunfisk, rød paprika og vårløk. Bland godt slik at alt blir jevnt dekket. Strø over salt og vend inn panko-raspene for å binde alt lett sammen. Form forsiktig blandingen til 4 jevnstor patties og legg dem på et fat. Sett i kjøleskapet slik at pattiesene setter seg og beholder formen når de skal stekes, i 15 til 20 minutter.
- 22. Varm opp en stor non-stick panne på høy varme. Smør pannen med litt vegetabilsk olje og stek tunfiskpattyene i 3 minutter på hver side (når de er ferdige, vil de være brune på utsiden og medium-rare i midten).
- 33. Grill hamburgerbrødene på høy varme til de er godt brent og sprø.
- 44. Server tunfiskburgerne med et lag Spicy Sriracha Mayo, salatblader og tomatskiver på de ristet, sesamfrøde hamburgerbrødene, sammen med den tørre Rieslingen.
- 55. Bland majones, rømme, Sriracha, sesamolje, sitronsaft, honning og vårløk i en stor blandingsbolle. Rør godt for å blande, smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet til servering.