Hello Fresh Mobile Banner
Grillede tunfiskburgere med krydret majones

Grillede tunfiskburgere med krydret majones

Lær hvordan du lager deilige grillet tunfiskburgere med en spicy majones. Perfekt for sommergrilling og sunne måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss toasted sesamolje
  • 2. 1 ss lavsodium soyasaus
  • 3. 1/4 ts knuste rød pepperflak
  • 4. 1 egg, lett pisket
  • 5. 450 g sushi-kvalitets tunfisk, finhakket
  • 6. 1/4 kopp finhakket rød paprika
  • 7. 2 vårløk, finstrimlet
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1/2 kopp panko-rasp
  • 10. Vegetabilsk olje, til steking
  • 11. 4 hamburgerbrød med frø, delt
  • 12. Krydrete Sriracha-mayonnaise, oppskrift følger
  • 13. 4 mellomstore salatblader (isbergsalat)
  • 14. 1 stor biff eller heirloom-tomat, skivet
  • 15. Tørr Riesling, til servering
  • 16. 1 kopp majones
  • 17. 1/2 kopp rømme
  • 18. 1 1/2 ss Sriracha
  • 19. 1 ts sitronsaft
  • 20. 1 ts honning
  • 21. 4 grillede vårløk, hakket
  • 22. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett sesamolje, soyasaus, rød pepperflak og egg i en stor blandingsbolle. Bland godt, og vend deretter inn tunfisk, rød paprika og vårløk. Bland godt slik at alt blir jevnt dekket. Strø over salt og vend inn panko-raspene for å binde alt lett sammen. Form forsiktig blandingen til 4 jevnstor patties og legg dem på et fat. Sett i kjøleskapet slik at pattiesene setter seg og beholder formen når de skal stekes, i 15 til 20 minutter.
  2. 22. Varm opp en stor non-stick panne på høy varme. Smør pannen med litt vegetabilsk olje og stek tunfiskpattyene i 3 minutter på hver side (når de er ferdige, vil de være brune på utsiden og medium-rare i midten).
  3. 33. Grill hamburgerbrødene på høy varme til de er godt brent og sprø.
  4. 44. Server tunfiskburgerne med et lag Spicy Sriracha Mayo, salatblader og tomatskiver på de ristet, sesamfrøde hamburgerbrødene, sammen med den tørre Rieslingen.
  5. 55. Bland majones, rømme, Sriracha, sesamolje, sitronsaft, honning og vårløk i en stor blandingsbolle. Rør godt for å blande, smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet til servering.