Fyrgrillet kyllingquesadilla
Lær hvordan du lager en smakfull fire-grilled chicken quesadilla. Perfekt for sommermiddager med venner. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 unser benfri, skinnfri kyllingbryst
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1/3 løk, skivet
- 4. 1/3 grønn paprika, skivet
- 5. 1 spiseskje druekjerneolje
- 6. To 15 cm mel-tortillas
- 7. 2 unser revet Monterey Jack
- 8. 2 unser revet Cheddar
- 9. 1/3 løk, hakket
- 10. 1/3 tomat, hakket
- 11. 1/2 lime, saftet
- 12. 1/3 bunt fersk koriander, hakket
- 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 14. 2 teskjeer smør
- 15. 1 unser rømme
Fremgangsmåte
- 11. For quesadillaen: Forvarm grillen til middels høy varme.
- 22. Krydre kyllingen med salt og pepper. Grill til den er gjennomstekt, ca. 12 til 15 minutter, avhengig av størrelsen. La den avkjøle, og riv den deretter i en bolle.
- 33. Varm opp rapsolje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og paprika, og kok til de er karamelliserte, ca. 8 minutter. Bland det inn i den revne kyllingen og smak til med salt og pepper.
- 44. Legg tortillalefser ut på en arbeidsflate. På én av dem, fordel Monterey Jack-osten, deretter kyllingblandingen. Topp med Cheddar og dekk med den andre tortillaen.
- 55. For salsaen: Bland løk, tomater, limesaft og koriander i en bolle. Smak til med salt og pepper.
- 66. Varm opp smør i en stekepanne. Legg i den ferdige quesadillaen og stek til den er gyllen. Snu den og stek på den andre siden til den er gyllen og osten er smeltet. Ta den ut av pannen, del i fire båter og pynt med salsa og rømme.