En enkel hvit pizza
oppskrift på en enkel og smakfull hvit pizza, perfekt for en rask og lett middag eller lunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Hvitløkssmakende olivenolje
- 2. 1 (1 pund) ball frossen pizzadeig, tint og romtemperert
- 3. 3 kopper revet mozzarellaost
- 4. 1/2 kopp helmelkricotta
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 2 teskjeer hakkede ferske oregano-blader, pluss mer til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: 35 cm rund pizzapanne
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Juster ovnsristen til den nederste tredjedelen av ovnen.
- 44. Pensle pizzapannen med olje. På en arbeidsflate, bruk hendene til å presse pizzadeigen ut til en stor flat skive og overfør den til den smurte pannen. Bruk fingrene til å presse deigen ut til den har nådd pannekantene. Lag en "leppe" av deigen rundt kantene av pannen. Pensle hele overflaten av deigen lett med hvitløksolje, og bruk en gaffel til å prikke bunnen av deigen over hele for å forhindre bobler.
- 55. Fordel mozzarella jevnt over bunnen. Bruk to skjeer til å legge små teskje-store klatter av ricotta jevnt over mozzarellaen. Krydre med salt og pepper etter smak, og strø jevnt over den hakkede oreganoen.
- 66. Stek i den nederste tredjedelen av ovnen til bunnen er gyllenbrun og osten bobler og begynner å bli brun på toppen, ca. 25 til 30 minutter. La pizzaen avkjøle på pannen i 10 minutter før du pynter med ekstra oregano og deler den i 8 stykker.
- 77. Kok's notat: Prøv å kjøpe fersk pizzadeig fra din lokale pizzeria; sørg bare for å la den stå i romtemperatur i noen minutter, da varmere deig er lettere å jobbe med.