Kjempe stor koppkake

Kjempe stor koppkake

Lær hvordan du lager en gigantisk koppkake, perfekt for festlige anledninger. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Uten saltet smør, til smøring
  • 2. Allsidig mel, til utstøting
  • 3. 3 oppskrifter: Basisvaniljemuffins, oppskrift følger, eller 3 bokser med din favorittsmak av kakeblanding
  • 4. 1 ½ kopp knuste vaniljefudge-sandwichkjeks (ca. 12 kjeks, knust i 1/2-tommers biter)
  • 5. 2 oppskrifter Melk- og sjokoladekrem, oppskrift følger
  • 6. 1 oppskrift Champagne- og smørkrem, oppskrift følger
  • 7. To bokser á 400 gram med sjokoladekremfudge Pirouette-kjeks
  • 8. Fargede strøssel til dekorasjon
  • 9. 1 maraschino-kirsebær
  • 10. 1 ½ kopp hvetemel
  • 11. 1 ½ teskje bakepulver
  • 12. ¼ teskje fin salt
  • 13. 2 store egg, romtempererte
  • 14. 2/3 kopp sukker
  • 15. 1 ½ stikker (12 ss) usaltet smør, smeltet
  • 16. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 17. ½ kopp melk
  • 18. 2 stikker (1 kopp) usaltet smør, romtemperert
  • 19. 4 kopper melis (1-punds eske)
  • 20. En klype fin salt
  • 21. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 22. 2–4 ss melk
  • 23. 113 gram semisøt sjokolade
  • 24. 2 stikker (1 kopp) usaltet smør, romtemperert
  • 25. 4 kopper melis (1-punds eske)
  • 26. En klype fin salt
  • 27. 3–4 ss Champagne

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Fire 8-tommers kakeformer, en 9-tommers (2-liters) herdet glassbolle til blanding og to 8-tommers pappkakeformer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel lett fire 8-tommers kakeformer og en 9-tommers herdet glassbolle til blanding.
  3. 33. Forbered vanilje-kake- eller muffinsrøre. Bland inn de knuste sandwichkjeksene i røren.
  4. 44. Fyll en 9-tommers herdet glassbolle til blanding med halvparten av røren. Fordel resten av røren jevnt i kakeformene, og fyll dem omtrent opp til kanten. Stek kakebunnene i 35 til 40 minutter, og kaken "kuppelen" i blandebollen i 50 til 55 minutter, eller til en kakepinne eller tannpirke som settes inn i midten kommer ut ren. Ta ut og la avkjøle helt.
  5. 55. Bruk en serrert kniv til å jevne ut toppene på kakebunnene og den flate siden av kakekuppelen (kuppelen vil snus opp ned, slik at den runde siden danner toppen av kaken). Mål opp en 8-tommers pappkakeform mot bunnen av kuppelen og trim den etter behov, slik at kaken sitter akkurat innenfor pappformen.
  6. 66. Stabl kakebunnene, og smør omtrent 1/2 kopp melkeschokoladekrem mellom hver lag. Sett den stablede kaken på en utrimmet 8-tommers pappkakeform. Smør et lite lag melkeschokoladekrem på toppen av det øverste kakelaget, og legg den trimmede pappkakeformen oppå. Press forsiktig ned for å feste den. Legg en liten klatt melkeschokoladekrem på toppen av pappkakeformen, og snu den kuppelformede kaken, med den trimmede siden ned, oppå. Bruk serrert kniv til å trimme de stablede kakebunnene under kuppelen i en skrå vinkel, slik at bunnen blir litt smalere (dette skal ligne de tynne sidene på en cupcake). Fordel melkeschokoladekrem jevnt rundt sidene av den trimmede kaken, der "cupcake-innpakningen" ville vært. Pynt toppen av kaken med Champagne-smørkrem, og lag en svingete og bølgete mønster.
  7. 77. Kutt Pirouette-kjeksene til høyden av "cupcake-innpakningen" og plasser dem rundt kaken, ved siden av hverandre. Strø over flerfargede non-stop, topp med en maraschino-kirsebær, og server!
  8. 88. Visp mel, bakepulver og salt sammen i en middels stor bolle.
  9. 99. I en annen middels stor bolle, pisk egg og sukker med en elektrisk mikser til det er lyst og skummende, ca. 2 minutter. Mens du pisker, hell gradvis inn det smeltede smøret og deretter vaniljen.
  10. 1010. Mens du blander, tilsett halvparten av melblandingen sakte. Deretter tilsett all melk, etterfulgt av resten av melblandingen; pass på å ikke overblande røren.
  11. 1111. Pisk smøret i en standmikser med flatpisker (eller i en stor bolle hvis du bruker håndholdt elektrisk mikser). På lav hastighet, pisk inn melis og deretter salt. Tilsett vaniljen, øk hastigheten til middels-høy og pisk til det er lyst og luftig. Pisk inn 2 spiseskjeer melk; juster konsistensen med mer melk etter behov.
  12. 1212. Smelt sjokoladen, og vend den inn i smørkremen. Bruk umiddelbart, eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. La den komme til romtemperatur og pisk på middels-høy til den er glatt.
  13. 1313. Pisk smøret i en standmikser med flatpisker (eller i en stor bolle hvis du bruker håndholdt elektrisk mikser). På lav hastighet, pisk inn melis og deretter salt. Tilsett Champagne, øk hastigheten til middels-høy og pisk til det er lyst og luftig. Bruk umiddelbart, eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. La den komme til romtemperatur og pisk på middels-høy til den er glatt.