Kjempe stor koppkake
Lær hvordan du lager en gigantisk koppkake, perfekt for festlige anledninger. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Uten saltet smør, til smøring
- 2. Allsidig mel, til utstøting
- 3. 3 oppskrifter: Basisvaniljemuffins, oppskrift følger, eller 3 bokser med din favorittsmak av kakeblanding
- 4. 1 ½ kopp knuste vaniljefudge-sandwichkjeks (ca. 12 kjeks, knust i 1/2-tommers biter)
- 5. 2 oppskrifter Melk- og sjokoladekrem, oppskrift følger
- 6. 1 oppskrift Champagne- og smørkrem, oppskrift følger
- 7. To bokser á 400 gram med sjokoladekremfudge Pirouette-kjeks
- 8. Fargede strøssel til dekorasjon
- 9. 1 maraschino-kirsebær
- 10. 1 ½ kopp hvetemel
- 11. 1 ½ teskje bakepulver
- 12. ¼ teskje fin salt
- 13. 2 store egg, romtempererte
- 14. 2/3 kopp sukker
- 15. 1 ½ stikker (12 ss) usaltet smør, smeltet
- 16. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 17. ½ kopp melk
- 18. 2 stikker (1 kopp) usaltet smør, romtemperert
- 19. 4 kopper melis (1-punds eske)
- 20. En klype fin salt
- 21. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 22. 2–4 ss melk
- 23. 113 gram semisøt sjokolade
- 24. 2 stikker (1 kopp) usaltet smør, romtemperert
- 25. 4 kopper melis (1-punds eske)
- 26. En klype fin salt
- 27. 3–4 ss Champagne
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Fire 8-tommers kakeformer, en 9-tommers (2-liters) herdet glassbolle til blanding og to 8-tommers pappkakeformer.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel lett fire 8-tommers kakeformer og en 9-tommers herdet glassbolle til blanding.
- 33. Forbered vanilje-kake- eller muffinsrøre. Bland inn de knuste sandwichkjeksene i røren.
- 44. Fyll en 9-tommers herdet glassbolle til blanding med halvparten av røren. Fordel resten av røren jevnt i kakeformene, og fyll dem omtrent opp til kanten. Stek kakebunnene i 35 til 40 minutter, og kaken "kuppelen" i blandebollen i 50 til 55 minutter, eller til en kakepinne eller tannpirke som settes inn i midten kommer ut ren. Ta ut og la avkjøle helt.
- 55. Bruk en serrert kniv til å jevne ut toppene på kakebunnene og den flate siden av kakekuppelen (kuppelen vil snus opp ned, slik at den runde siden danner toppen av kaken). Mål opp en 8-tommers pappkakeform mot bunnen av kuppelen og trim den etter behov, slik at kaken sitter akkurat innenfor pappformen.
- 66. Stabl kakebunnene, og smør omtrent 1/2 kopp melkeschokoladekrem mellom hver lag. Sett den stablede kaken på en utrimmet 8-tommers pappkakeform. Smør et lite lag melkeschokoladekrem på toppen av det øverste kakelaget, og legg den trimmede pappkakeformen oppå. Press forsiktig ned for å feste den. Legg en liten klatt melkeschokoladekrem på toppen av pappkakeformen, og snu den kuppelformede kaken, med den trimmede siden ned, oppå. Bruk serrert kniv til å trimme de stablede kakebunnene under kuppelen i en skrå vinkel, slik at bunnen blir litt smalere (dette skal ligne de tynne sidene på en cupcake). Fordel melkeschokoladekrem jevnt rundt sidene av den trimmede kaken, der "cupcake-innpakningen" ville vært. Pynt toppen av kaken med Champagne-smørkrem, og lag en svingete og bølgete mønster.
- 77. Kutt Pirouette-kjeksene til høyden av "cupcake-innpakningen" og plasser dem rundt kaken, ved siden av hverandre. Strø over flerfargede non-stop, topp med en maraschino-kirsebær, og server!
- 88. Visp mel, bakepulver og salt sammen i en middels stor bolle.
- 99. I en annen middels stor bolle, pisk egg og sukker med en elektrisk mikser til det er lyst og skummende, ca. 2 minutter. Mens du pisker, hell gradvis inn det smeltede smøret og deretter vaniljen.
- 1010. Mens du blander, tilsett halvparten av melblandingen sakte. Deretter tilsett all melk, etterfulgt av resten av melblandingen; pass på å ikke overblande røren.
- 1111. Pisk smøret i en standmikser med flatpisker (eller i en stor bolle hvis du bruker håndholdt elektrisk mikser). På lav hastighet, pisk inn melis og deretter salt. Tilsett vaniljen, øk hastigheten til middels-høy og pisk til det er lyst og luftig. Pisk inn 2 spiseskjeer melk; juster konsistensen med mer melk etter behov.
- 1212. Smelt sjokoladen, og vend den inn i smørkremen. Bruk umiddelbart, eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. La den komme til romtemperatur og pisk på middels-høy til den er glatt.
- 1313. Pisk smøret i en standmikser med flatpisker (eller i en stor bolle hvis du bruker håndholdt elektrisk mikser). På lav hastighet, pisk inn melis og deretter salt. Tilsett Champagne, øk hastigheten til middels-høy og pisk til det er lyst og luftig. Bruk umiddelbart, eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager. La den komme til romtemperatur og pisk på middels-høy til den er glatt.