Syv-vegetables couscous
Lær hvordan du lager en smakfull seven-vegetable couscous. En enkel og sunn rett med syv grønnsaker, perfekt for en rask og næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 fedd hvitløk, knust
- 2. 2 små neper, skrellet og delt i fire
- 3. 1 middels gul løk, delt i fire på langs, rotenden intakt
- 4. 1 stor gulrot, skrelt og kuttet i 5 cm store biter
- 5. 1/2 fennikelfrø, tykt skåret på langs, rotenden intakt
- 6. 1/3 kopp gule rosiner
- 7. 1 ss skrelt, hakket fersk ingefær
- 8. 1 ss kosher salt
- 9. 2 ts malt spisskummen, paprika og sukker
- 10. 1 1/2 ts malt gurkemeie
- 11. 1/8 ts malt nellik
- 12. 1 kanelstang, brutt i to
- 13. 2 kopper vann
- 14. 450 g smørnutgresskar
- 15. 1 liten zucchini, skåret i 5 cm runde skiver
- 16. 1 boks (ca. 440 g) kikerter, skylt og drenert
- 17. 4 kvister fersk flatbladpersille, bundet sammen med kjøkkenhyssing
- 18. 1 kopp hermetiske hele, skrellede tomater med juice
- 19. 2 kopper kaldt vann
- 20. 1 ss usaltet smør
- 21. 1 ts kosher salt
- 22. 1 1/2 kopper ukokt couscous
- 23. 1/2 kopp skivede mandler, ristet
- 24. Harissa (tunisiansk sterk saus)
Fremgangsmåte
- 11. Til gryten: Legg hvitløk, neper, løk, gulrot, fennikel, rosiner, ingefær, salt, spisskummen, paprika, sukker, gurkemeie, nellik, og kanel i en stor suppegryte med lokk. Tilsett 2 kopper vann og kok opp på høy varme; dekk til, skru ned varmen, og la småkoke til grønnsakene er noe møre, ca. 10 minutter. Del smørnutgresskuttet i to og fjern frøene, og skjær det i båter. Bind persiljestilker sammen med kjøkkenhyssing. Tilsett squash, zucchini, kikerter og persiljestilker i gryten. Bruk fingrene og arbeid over gryten, riv tomatene i store biter og legg dem i gryten sammen med saften. La gryten småkoke, dekket, til den er litt tykkere og aromatisk, og grønnsakene er gaffeltender, men ikke møre til mos, ca. 15 minutter. (Du kan teste grønnsakene litt tidligere, ta dem ut så snart de er møre, og legge dem tilbake i gryten når du er klar til å servere. Alle grønnsakene skal være møre nok til å kuttes med siden av en gaffel, men fortsatt beholde formen.) Fjern kanelstengene.
- 22. Til couscousen: Kok opp vann med smør og salt i en liten kjele. Rør inn couscousen, ta kjelen av varmen, dekk til, og la den stå til vannet er absorbert og couscousen er oppblåst, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle og luft opp med en gaffel.
- 33. Til servering: Fordel couscousen på et stort serveringsfat, og bruk en hullsleiv til å legge grønnsakene i en haug midt på. Hell litt av buljongen over grønnsakene og dryss over mandlene. Server resten av buljongen og harissa, hvis ønskelig, ved bordet.