Steves Eggplant Stack

Steves Eggplant Stack

Lær hvordan du lager Steve's Eggplant Stack - en velsmakende og enkel hovedrett med aubergine. Perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor aubergine, skåret på langs i ¼-tommers skiver
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1 kopp hvetemel
  • 4. Nykvernet svart pepper
  • 5. 2 egg, pisket
  • 6. 1 ss revet Parmigiano-Reggiano, pluss mer til garnityr
  • 7. ¼ kopp hakkede italienske persilleblader
  • 8. 1½ kopper brødsmuler
  • 9. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 10. 3 til 4 mellomstore tomater, skivet
  • 11. Hvitløkspulver
  • 12. Friske basilikumblader
  • 13. Extra virgin olivenolje
  • 14. Balsamicoeddik
  • 15. 450 gram ku mozzarella (ikke bøffel), skivet
  • 16. ½ kopp ruccola

Fremgangsmåte

  1. 11. Salt auberginen på hver side og la den renne av i en sil i omtrent 30 minutter for å fjerne bitterheten. Legg noe tungt, som en stekepanne, oppå for å presse ut fuktigheten.
  2. 22. I en middels bolle, bland melet, 1 teskje salt og 1 teskje pepper. I en annen middels bolle, pisk sammen eggene, Parmigiano-Reggiano, halvparten av persillen, litt salt og pepper. I en tredje bolle, bland brødsmulene og resten av persillen, og vend det godt sammen. Dypp aubergineskivene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i brødsmulene.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne og stek aubergineskivene til de er sprø og gyldne. Ikke overfyll pannen. La dem renne av på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
  4. 44. Legg en skive aubergine på en tallerken, topp med en skive tomat, og krydre med salt, pepper og hvitløkspulver. Legg på tre basilikumblader, drypp over extra-virgin olivenolje og balsamicoeddik, og legg på en skive mozzarella. Gjenta prosessen med resten av ingrediensene.
  5. 55. I en stor bolle, vend ruccolaen med litt salt, pepper og extra-virgin olivenolje. Legg ruccolaen oppå de ferdige stakkene, og dryss over mer Parmigiano-Reggiano. Krydre med salt og pepper.