Reke-cocktail med rocoto-chili-dip.
Lær hvordan du lager en smakfull shrimp cocktail med en spennende rocoto chile dipping sauce. Perfekt for forrett eller selskap.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper ferdiglaget chilisaus (kjøpt i butikk)
- 2. 1 1/2 kopper ketchup
- 3. 1 sitron, saftet, pluss 2 sitroner, delt i to
- 4. 1 spiseskje sukker
- 5. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 6. 1/2 kopp ferdiglaget pepperrotkrem
- 7. 2 spiseskjeer rocoto-peruviansk chilipaste
- 8. 1 spiseskje hakket koriander
- 9. 4 spiseskjeer sylteagurk-krydder
- 10. 2 spiseskjeer sterk peppersaus
- 11. Salt og nykvernet svart pepper
- 12. 10 (jumbo- eller U-10-størrelse) reker, skrelte og rensede, med halen fortsatt på
Fremgangsmåte
- 11. Forbered cocktail-sausen i en stor bolle. Bland chili-saus, ketchup, sitronsaft, sukker, Worcestershire-saus, horseradish, rocoto-chili-paste og koriander, og rør godt med en slikkepott. Sett til side.
- 22. Fyll en stor kjele med vann, og tilsett syltespice, sitronhalvdelene, hot pepper-saus og en raus mengde salt og pepper. Kok opp. Tre de rensede reke på spyd, fra halen til toppen, fem per spyd, og legg rekene i det kokende vannet. Kok i 5 minutter, ta opp rekene, dypp dem i en isvannbad, og avkjøl i 5 minutter til rekene er helt kalde.
- 33. Server på et fat med en skål med dippesaus i midten.
