Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lær hvordan du lager spaghetti alla carbonara med denne enkle og smakfulle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 unser pancetta
  • 2. 1 middels stor løk, finhakket
  • 3. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 4. 1 pund spaghetti
  • 5. 3 store egg*
  • 6. 1 1/2 unser Parmigiano-Reggiano, finrevet (3/4 kopp)
  • 7. 3/4 unser Pecorino Romano, finrevet (1/3 kopp)
  • 8. 1 teskje grovkvernet svart pepper
  • 9. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær pancetta i terninger på ca. 1/3 tomme, og kok den deretter i en dyp, 12-tommers tung stekepanne over moderat varme, mens du rører, til fettet begynner å frigjøres, 1 til 2 minutter. Tilsett løk og kok, rør av og til, til løken er gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett vin og kok opp til det er redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
  2. 22. Kok spaghetti i en 6 til 8-liters kjele med kokende, saltet vann til den er al dente.
  3. 33. Mens pastaen koker, visp sammen egg, Parmigiano-Reggiano, Pecorino Romano (1/3 kopp), 1 teskje grovkvernet svart pepper og 1/4 teskje salt i en liten bolle.
  4. 44. Sil av spaghetti i en sil og tilsett den i løkblandingen, og vend den med tang over moderat varme til den er godt dekket. Ta av varmen og tilsett eggblandingen, og vend godt for å blande. Server umiddelbart.
  5. 55. Kok's notat: Eggene i denne oppskriften vil ikke være fullstendig kokt, noe som kan være en bekymring hvis det er problemer med salmonella i ditt område.