Spaghetti Carbonara
Lær hvordan du lager spaghetti alla carbonara med denne enkle og smakfulle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 unser pancetta
- 2. 1 middels stor løk, finhakket
- 3. 1/4 kopp tørr hvitvin
- 4. 1 pund spaghetti
- 5. 3 store egg*
- 6. 1 1/2 unser Parmigiano-Reggiano, finrevet (3/4 kopp)
- 7. 3/4 unser Pecorino Romano, finrevet (1/3 kopp)
- 8. 1 teskje grovkvernet svart pepper
- 9. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Skjær pancetta i terninger på ca. 1/3 tomme, og kok den deretter i en dyp, 12-tommers tung stekepanne over moderat varme, mens du rører, til fettet begynner å frigjøres, 1 til 2 minutter. Tilsett løk og kok, rør av og til, til løken er gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett vin og kok opp til det er redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
- 22. Kok spaghetti i en 6 til 8-liters kjele med kokende, saltet vann til den er al dente.
- 33. Mens pastaen koker, visp sammen egg, Parmigiano-Reggiano, Pecorino Romano (1/3 kopp), 1 teskje grovkvernet svart pepper og 1/4 teskje salt i en liten bolle.
- 44. Sil av spaghetti i en sil og tilsett den i løkblandingen, og vend den med tang over moderat varme til den er godt dekket. Ta av varmen og tilsett eggblandingen, og vend godt for å blande. Server umiddelbart.
- 55. Kok's notat: Eggene i denne oppskriften vil ikke være fullstendig kokt, noe som kan være en bekymring hvis det er problemer med salmonella i ditt område.