Dato, pistasj- og kardemomkake

Dato, pistasj- og kardemomkake

Oppdag en Delikat kake med dadler, pistasj og kardemomme. En smakfull dessert som passer til enhver anledning og sesong.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pund utpakkede dadler (ca. 30 dadler)
  • 2. 1 kopp brandy
  • 3. 1/2 kopp hele usaltede pistasjmandler, skrelte
  • 4. 1/4 kopp hakket kandisert ingefær
  • 5. Kokespray
  • 6. 1 1/4 kopp hvetemel
  • 7. 2 teskjeer malt kardemomme
  • 8. 2 teskjeer malt koriander, valgfritt
  • 9. 1 1/2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 10. 3/4 kopp fint sukker
  • 11. 3 egg, romtempererte
  • 12. 2 spiseskjeer melasse
  • 13. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 14. En klype salt
  • 15. Melis, til servering
  • 16. Pisket krem, valgfritt til servering
  • 17. Hakket pistasj, valgfritt til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en rund springform på 8 x 3 tommer.
  2. 22. Grovhakk dadlene i en food processor. Overfør dem til et 32-unse glass. Tilsett brandy, pistasjnøtter og ingefær. Lukk igjen, og rist godt til alt er godt blandet. Oppbevar blandingen på et kjølig, tørt sted vekk fra direkte sollys i 3 dager, og rist en gang om dagen.
  3. 3Forvarm ovnen til 150 °C (300 °F). Spray en rund springform på 8 x 3 tommer med kokespray og kle bunnen og sidene med bakepapir. La bakepapiret gå litt høyere enn sidene på formen.
  4. 43. I en liten bolle, sikt sammen mel, kardemomme og koriander (hvis du bruker), og sett til side.
  5. 5I en kjøkkenmaskin, eller med en håndmikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetning til det er godt blandet.
  6. 6Tilsett melblandingen litt etter litt, sammen med melassen, vaniljeekstrakt, salt og den brandy-infuserte fruktblandingen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
  7. 7Øk hastigheten og pisk i ca. 10 sekunder for å få en jevn røre. Hell røren i den forberedte springformen.
  8. 84. Plasser en metallform med vann i bunnen av ovnen for å holde kaken moist.
  9. 9Sett kaken midt i ovnen, og stek i 3 til 3 ¼ timer, og snu den en gang halvveis.
  10. 10Kaken er ferdig når en kakepinne stukket inn i midten, helt ned til bunnen, kommer ut ren.
  11. 115. Ta kaken ut av ovnen, og la den hvile i formen på en avkjølingsrist. Når den er helt avkjølt, fjern kaken fra formen, men dekk den til med bakepapir for å holde den moist.
  12. 126. For å servere: Lag en snøfnuggform av et papirark, som du gjorde på barneskolen (du kan også bruke en papirdoily). Plasser det forsiktig oppå kaken.
  13. 13Sikt litt melis over snøfnugget med en sikt, og dryss over kaken. Fjern papiret for å avsløre et melisdekket snøfnugg.
  14. 14Server gjerne med en klatt pisket krem og finhakkede pistasjnøtter hvis du ønsker.