«Vi må snakke» sjokoladepizza
lær hvordan du lager en unik sjokoladepizza med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 oppskrift på grunnleggende pizzadeig, oppskriften følger
- 2. Melk sjokoladebiter, til topping
- 3. Hvit sjokoladebiter, til topping
- 4. Mini marshmallows, til topping
- 5. Bansanskiver, til topping
- 6. Peanøttsmør, til topping
- 7. Sjokoladekledde godbiter, til topping (anbefalt: M&M's)
- 8. 1 ¾ kopp varmt vann
- 9. 1 (¼ unser) pakke tørrgjær (anbefalt: RapidRise)
- 10. 2 teskjeer salt
- 11. 4 ½ til 5 kopper brødmel
- 12. 3 spiseskjeer olivenolje, pluss mer til å smøre bollen
- 13. Maismel, til å drysse i formen
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 22. Etter baking av deigen, skal melkesjokolade- og hvit sjokoladebiter strøs over overflaten. Topp med mini-marshmallows, bananskiver og peanøttsmørdrypp kan også tilsettes.
- 33. Plasser pizzaen i ovnen i 3 til 5 minutter for å smelte sjokoladen og marshmallows.
- 44. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 55. Mål opp 1 ¾ kopper varmt vann (det skal være behagelig varmt på håndleddet). Strø gjæren over vannet og la den aktivere, ca. 10 minutter.
- 66. Ha salt og 2 kopper mel i en food processor. Puls 5 ganger for å blande. Hell i gjær- og vannblandingen og puls 5 ganger. Tilsett olivenoljen. Tilsett resten av melet, 1 kopp om gangen, og puls mens du skraper sidene av bollen til deigen er godt blandet. Så snart deigen er blandet, hell den ut på et godt melet bord og kna i 15 omganger, til deigen er glatt og elastisk.
- 77. Plasser deigen i en smurt bolle og vend den slik at alle sider blir dekket. Dekk med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har doblet seg i størrelse, og slå den deretter ned. Del den i to; hver del vil lage en 30 cm stor pizza.
- 88. Plasser på en pizzastein, pizzapan eller bakepapirkledd stekeplate som er dustet med maisenna. Rull opp kanten litt for å lage en kant rundt pizzaen. Stek i 16 til 18 minutter, eller til skorpen er lys brun.
- 99. Kok's notat: Hvis du bruker bare halvparten av deigen, kan den andre halvdelen fryses. Plasser deigen i en frysepose med zip-lock. For å tine, fjern posen fra fryseren og la den tine i kjøleskapet i 24 timer. Rull ut deigen mens den er kald, og la den deretter komme til romtemperatur før du legger på fyll.
- 1010. Porsjon: 2 stk. (12-tommers) pizzaer
- 1111. Forberedelsestid: 40 minutter
- 1212. Steketid: 16 til 18 minutter
- 1313. Inaktiv forberedelsestid: 55 minutter
- 1414. Vanskelighetsgrad: Middels
- 1515. Oppskriften er levert av Paula Deen, 2008.