Mini Baked Alaska

Mini Baked Alaska

Lær hvordan du lager mini baked alaska – en deilig og enkel dessert som imponerer. Perfekt for sommerfest eller vinterkos!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 stor kjøpt svampekake eller pound cake
  • 2. 1 pint iskrem, din favorittsmak
  • 3. 1/2 kopp eggehviter (fra omtrent 4 egg)*
  • 4. 1/2 kopp sukker
  • 5. 4 rene, tomme eggekartongerhalvdel
  • 6. 2 spiseskjeer appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr:
  3. 3- Glasurspatel
  4. 4- Iskuleskje
  5. 5- Kakedekor med en middels stjernetipp
  6. 6- Kjøkkentornado
  7. 7Rydd litt plass i fryseren til å få plass til fire dessertfat.
  8. 8Skjær kaken i skiver som er omtrent 1,5 cm tykke.
  9. 9Utskjær fire sirkler på 7,5 cm i diameter og legg dem på de fire dessertfatene.
  10. 10Plasser en kule iskrem i midten av hver kakeplate og sett dem i fryseren.
  11. 11En etter en, ta iskremen ut av fryseren og dekk iskremen med skiver av kake.
  12. 12Kakedecket rundt iskremen skal passe godt sammen, og danne en kuppel.
  13. 13Sett dem tilbake i fryseren i opptil 2 dager.
  14. 14For å lage marengsen, pisk eggehvitene til de er skummende, tilsett sukkeret, og fortsett å piske til det er stivt og blankt.
  15. 15Fordel marengsen over kakekuppene med en glasurspatel, og la overflaten bli relativt jevn.
  16. 16Sett en halvspist eggeplommehalvdel inn i toppen av hver kuppel for å fungere som en bolle, som skal fylles med likør før servering.
  17. 17Gjør alle fire kuppene, og sett dem tilbake i fryseren etter hvert som du ferdigstiller dem.
  18. 18Overfør resten av marengsen til kakedekorposen.
  19. 19Pynt kuppene med dekorativ marengs ved å sprøyte ut mønster.
  20. 20Varm opp grillen til veldig høy varme (eller tenn kjøkkentornadoen) og gratiner til de er lett brune overalt.
  21. 21Sett dem tilbake i fryseren i opptil 2 dager, til de skal serveres.
  22. 22Når det er tid for servering, varm litt appelsinlikør i mikrobølgeovnen og hell forsiktig likøren i de tomme eggeplommehalvdelene.
  23. 23Tenne på likøren og bær den til bordet.
  24. 24Etter at flammen har slukket, løft eggeplommen ut av Alaskaen med to skjeer og hell likøren over desserten.