Mini Baked Alaska
Lær hvordan du lager mini baked alaska – en deilig og enkel dessert som imponerer. Perfekt for sommerfest eller vinterkos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 stor kjøpt svampekake eller pound cake
- 2. 1 pint iskrem, din favorittsmak
- 3. 1/2 kopp eggehviter (fra omtrent 4 egg)*
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 4 rene, tomme eggekartongerhalvdel
- 6. 2 spiseskjeer appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr:
- 3- Glasurspatel
- 4- Iskuleskje
- 5- Kakedekor med en middels stjernetipp
- 6- Kjøkkentornado
- 7Rydd litt plass i fryseren til å få plass til fire dessertfat.
- 8Skjær kaken i skiver som er omtrent 1,5 cm tykke.
- 9Utskjær fire sirkler på 7,5 cm i diameter og legg dem på de fire dessertfatene.
- 10Plasser en kule iskrem i midten av hver kakeplate og sett dem i fryseren.
- 11En etter en, ta iskremen ut av fryseren og dekk iskremen med skiver av kake.
- 12Kakedecket rundt iskremen skal passe godt sammen, og danne en kuppel.
- 13Sett dem tilbake i fryseren i opptil 2 dager.
- 14For å lage marengsen, pisk eggehvitene til de er skummende, tilsett sukkeret, og fortsett å piske til det er stivt og blankt.
- 15Fordel marengsen over kakekuppene med en glasurspatel, og la overflaten bli relativt jevn.
- 16Sett en halvspist eggeplommehalvdel inn i toppen av hver kuppel for å fungere som en bolle, som skal fylles med likør før servering.
- 17Gjør alle fire kuppene, og sett dem tilbake i fryseren etter hvert som du ferdigstiller dem.
- 18Overfør resten av marengsen til kakedekorposen.
- 19Pynt kuppene med dekorativ marengs ved å sprøyte ut mønster.
- 20Varm opp grillen til veldig høy varme (eller tenn kjøkkentornadoen) og gratiner til de er lett brune overalt.
- 21Sett dem tilbake i fryseren i opptil 2 dager, til de skal serveres.
- 22Når det er tid for servering, varm litt appelsinlikør i mikrobølgeovnen og hell forsiktig likøren i de tomme eggeplommehalvdelene.
- 23Tenne på likøren og bær den til bordet.
- 24Etter at flammen har slukket, løft eggeplommen ut av Alaskaen med to skjeer og hell likøren over desserten.