Lambs pølse i butterdeig

Lambs pølse i butterdeig

Lær hvordan du lager en deilig lamme- og pølse i butterdeig. En perfekt forrett eller festrett med sprø skorpe og saftig fyll. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund fersk lammepølse, 1/2 tomme tykk
  • 2. 2 ark ferdigkjøpt butterdeig, tint
  • 3. 2 spiseskjeer Dijon-sennep, pluss ekstra til servering
  • 4. 1 egg, vispet med 1 spiseskje vann eller melk, til pensling

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Stek pølsen på et stekebrett i 20 minutter. Vend pølsen og stek i ytterligere 5 til 10 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl til romtemperatur.
  3. 33. Legg butterdeigen ut på et lett melet bord. Del hver del i to på langs, og pensle toppsidene med sennep. Del pølsen i 4 like store deler. Start ved den lange enden av deigen, legg én pølsebit på toppen av sennepen og rull den tett sammen, med enden overlappende med ca. 1/2 tomme, og forsegl deigen ved å pensle kanten med vann. Klipp av overflødig deig. Rull de andre tre pølsebitene inn i butterdeig. Plasser de fire rullene med skjøten ned på et stekebrett kledd med bakepapir. Pensle med egg. Skjær hver rull diagonalt i 7 like store deler. Stek i 20 til 25 minutter, til de er gyldne. Skjær opp og server varme med sennep.