Friterte grønne tomater med BBQ-smørmelksaus
oppskrift på sprø friterte grønne tomater servert med en krydret bbq- og kulturmelksaus, perfekt som forrett eller snacks for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Kokosolje til steking
- 2. 1 1/2 kopper maisgryn
- 3. 1 teskje paprika
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/2 teskje cayennepepper
- 6. 1/2 teskje pepper
- 7. 1 kopp mel
- 8. 3 egg, pisket
- 9. 2 grønne tomater, skivet
- 10. Salt og nykvernet svart pepper
- 11. 1/2 kopp majones
- 12. 1/4 kopp kulturmelk
- 13. 2 spiseskjeer barbecue-saus
- 14. 1 spiseskje eplecidereddik
- 15. 1 teskje limesaft
- 16. 1 teskje brunt sukker
- 17. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. For tomatene: I en stor, tykkbunnet kjele, hell i nok olje til å fylle omtrent en tredjedel av kjelen. Varm opp på middels varme til en dypfriteringstermometer som er stukket inn i oljen viser 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. I en flat skål, bland sammen maismel, paprika, salt, cayennepepper og pepper. Rør godt. Ha melet i en egen flat skål. Pisk eggene i en annen flat skål. Dypp tomatskivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i den krydrede maismelblandingen. Legg de panerte tomatskivene forsiktig i oljen og stek til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Ta opp og la renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
- 33. For sausen: Bland majones, kulturmelk, barbecue-saus, eddik, limesaft og brunt sukker i en bolle. Smak til med salt og pepper. Server sausen ved siden av de stekte tomatene.