Friterte grønne tomater med BBQ-smørmelksaus

Friterte grønne tomater med BBQ-smørmelksaus

oppskrift på sprø friterte grønne tomater servert med en krydret bbq- og kulturmelksaus, perfekt som forrett eller snacks for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Kokosolje til steking
  • 2. 1 1/2 kopper maisgryn
  • 3. 1 teskje paprika
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 1/2 teskje cayennepepper
  • 6. 1/2 teskje pepper
  • 7. 1 kopp mel
  • 8. 3 egg, pisket
  • 9. 2 grønne tomater, skivet
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1/2 kopp majones
  • 12. 1/4 kopp kulturmelk
  • 13. 2 spiseskjeer barbecue-saus
  • 14. 1 spiseskje eplecidereddik
  • 15. 1 teskje limesaft
  • 16. 1 teskje brunt sukker
  • 17. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. For tomatene: I en stor, tykkbunnet kjele, hell i nok olje til å fylle omtrent en tredjedel av kjelen. Varm opp på middels varme til en dypfriteringstermometer som er stukket inn i oljen viser 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en flat skål, bland sammen maismel, paprika, salt, cayennepepper og pepper. Rør godt. Ha melet i en egen flat skål. Pisk eggene i en annen flat skål. Dypp tomatskivene først i melet, deretter i eggene, og til slutt i den krydrede maismelblandingen. Legg de panerte tomatskivene forsiktig i oljen og stek til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Ta opp og la renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper.
  3. 33. For sausen: Bland majones, kulturmelk, barbecue-saus, eddik, limesaft og brunt sukker i en bolle. Smak til med salt og pepper. Server sausen ved siden av de stekte tomatene.