Kalkunburgere

Kalkunburgere

oppdag en enkel oppskrift på saftige turkey burgers. perfekt for en sunn og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 fedd hvitløk
  • Kosher-salt
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik, pluss 1 teskje
  • 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 2 teskjeer hot sauce
  • 400 gram magert, 93 % kvernet kalkunkjøtt
  • 170 gram magert, kvernet indrefilet
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, tynne skiver
  • Nykvernet svart pepper
  • 4 fullkornsbrød eller pitabrød, ristet
  • Salat
  • Tomater
  • Sennep
  • Ketchup

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Knus hvitløksfeddene, strø over litt salt, og bruk den flate siden av en stor kniv til å knuse og smøre blandingen til en grov pasta. Visp hvitløken sammen med balsamico, Worcestershire-saus og hot sauce i en liten bolle.
  3. 3Smuldre kalkun- og storfekjøttet i en stor blandebolle. Hell hvitløksblandingen over kjøttet og form til 4 burgere på 140 gram hver. Dekk til og sett til side mens du koker løken.
  4. 4I mellomtiden varmer du opp 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok, rør av og til, til den er brunet men ikke myk, ca. 15 minutter. Krydre løken med den resterende teskjeen balsamico, salt og pepper etter smak.
  5. 5Varm opp en stor non-stick stekepanne over middels høy varme i ett minutt. Pensle én side av burgerne med olje og krydre med salt og pepper. Stek den krydrede siden ned til den er brunet, ca. 2 minutter. Pensle og krydre toppen av burgerne, snu dem og stek til den andre siden er brunet, ca. 2 minutter til.
  6. 6Overfør burgerne til en ildfast form og stek til en digital termometer som settes inn i siden av burgeren viser 71 grader Celsius, ca. 5 minutter. Legg burgerne på brødene eller i pitabrød og la dem hvile i noen minutter. Server med de karamelliserte løkene og garnityr etter eget valg.