
Chipotle-mango-grillkylling med korianderchimichurri
Lær å lage en smakfull chipotle-mango barbecue-kylling servert med frisk koriander chimichurri. En perfekt rett for sommermiddager og grillfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 mangoer, skrelt, kjernet ut og hakket
- 2. 1 1/4 kopper løst pakket fersk koriander, ikke hakket, med stilkene
- 3. 3 chipotle-chilipepper i adobosaus, pluss 1 spiseskje saus fra boksen
- 4. 3 spiseskjeer riseddik (uten smakstilsetninger)
- 5. 4 hvitløksfedd
- 6. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 7. 1 1/2 spiseskje canola-olje, pluss mer til grillen
- 8. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 9. 12 kyllinglår og -lår med skinn og bein (ca. 2,3 kg)
- 10. 1 1/2 kopper ferske korianderblader
- 11. 1/2 kopp ferske flatbladede persilleblader
- 12. 2 vårløk, bare de hvite delene, grovhakket
- 13. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 14. 1 kopp druefrøolje
- 15. 1 teskje agavesirup
- 16. 1/4 kopp fersk limesaft
- 17. Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forbered kyllingen: Ha mangoene, koriander, chipotler, adobosaus, eddik, hvitløk, sitronsaft, rapsolje, 1 spiseskje salt og 1 teskje pepper i en food processor og kjør til en jevn puré. Juster krydderet etter smak.
- 22. Vend kyllingen med halvparten av mango-blandingen i en lufttett plastpose og masser den slik at kyllingen dekkes av sausen. Sett den i kjøleskapet i minst 6 timer for å marinere.
- 33. Ha den andre halvparten av mango-blandingen i en liten kjele og la det småkoke på lav varme til det blir tykkere, rør ofte, ca. 15 minutter. Krydre med salt. Sett noe av den kokte mango-saften til side til servering, og bruk resten til å pensle med under grillingen.
- 44. Forvarm en grill til middels varme og pensle med rapsolje. Ta kyllingen ut av marinaden, børst av overflødig marinade slik at den ikke brenner seg, og legg den på grillen. Grill kyllingen, snu den underveis, til den er gjennomstekt, ca. 30 minutter, og pensle med den kokte mango-saften de siste 5 minuttene.
- 55. Lag mens dette gjør: Chimichurri: Bland koriander, persille, vårløk, hvitløk, druefrøolje, agave, limesaft, salt og pepper i en food processor og puls til grovhakket. Fortsett å kjøre til sausen er finhakket, men ikke glatt (den skal ikke være en puré). La den stå i minst 15 minutter før servering.
- 66. Overfør kyllingen til et serveringsfat og server med chimichurri og den reserverte mango-saften.
- 77. Fotograf: Kat Teutsch