
Chef Annes allsidige pastadeig med blekksprutblekk
oppskrift på allsidig pastadeig med blekksprutblekk fra chef anne. perfekt for en elegant middagsrett eller forrett med en unik smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund allsidig mel
- 2. 5 egg (arv eller økologiske)
- 3. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 4. 2 spiseskjeer blekksprutblekk
- 5. Koshersalt
Fremgangsmåte
- 11. Form melet på en ren, tørr arbeidsflate. Lag et hull (også kalt en fordybning) i midten av melet som er omtrent 20 centimeter bredt (jo større, desto bedre her). Knekk eggene i hullet og tilsett olivenolje, blekk fra blekksprut og litt salt.
- 22. Bruk en gaffel til å vispe eggene sammen med olivenoljen, blekket og saltet; begynn deretter å blande melet inn i eggeblandingen, og vær forsiktig så du ikke ødelegger sidene av hullet, ellers vil eggeblandingen renne ut over bordet, og det blir et stort rot! Ikke bekymre deg for klumpene. Når nok mel er blandet inn i eggeblandingen slik at den ikke renner ut over hele bordet, kan du begynne å bruke hendene for å få alt godt blandet. Hvis deigen er tørr og fast, fukne hendene og begynn å kna med fuktige hender. Når deigen har blitt godt sammen og fremstår som en jevn, elastisk deig, kan du begynne å kna.
- 33. Når du knar, er det VIKTIG å legge kroppsvekten i det; kom oppå deigen for å strekke den ut uten å rive den. Bruk helene på håndflatene til å rulle deigen til en veldig glatt, smidig deig. Når du er ferdig, skal deigen se VELDIG glatt ut og føles nesten som fløyel. Knaingen tar vanligvis mellom 8 og 10 minutter for en erfaren knar, eller 10 til 15 minutter for en uerfaren. Legg kroppsvekten i det; du må kna! Dette er stedet hvor den perfekte, tyggbare teksturen av pastaen dannes. Gå inn i det og ha det gøy!
- 44. Når pastaen er knadd til den perfekte konsistensen, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i minst 20 til 30 minutter. Hvis du skal bruke den med en gang, bør du ikke oppbevare den i kjøleskapet.
- 55. Rull ut og skjær pastaen i ønsket form.
- 66. Så glatt og smidig!