
Asiatisk-inspirerte kyllingkjøttboller
Lær hvordan du lager smakfulle asian-style kyllingkjøttboller med asiatisk inspirasjon. En enkel og rask oppskrift for en velsmakende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp sambal oelek
- 2. 2 spiseskjeer soyasaus, pluss mer etter behov
- 3. 2 teskjeer revet fersk ingefær
- 4. 8 unser kjøttdeig av kylling
- 5. 4 unser hermetiske vannkastanjer, grovhakket
- 6. 2 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 7. 2 vårløk, hvite delen tynnsnittet
- 8. 1/2 bunt fersk koriander, blader finhakket
- 9. Kosher-salt
- 10. 1 kopp ristede peanøtter, grovhakket
- 11. 2 spiseskjeer majones
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. I en stor blandebolle, kombiner 2 spiseskjeer sambal, soyasaus, ingefær, kylling, vannkastanjer, hvitløk, vårløk, koriander og 2 spiseskjeer vann (dette vil holde kjøttbollene veldig saftige!). Bruk hendene til å kna blandingen sammen til den er godt blandet.
- 33. Form en liten testbolle og kok den opp, smak på den for å forsikre deg om at kyllingen er veldig smakfull. Hvis krydderet ikke er helt riktig, tilsett litt mer soyasaus eller en liten klype salt. Når du er sikker på at kjøttdeigen er perfekt krydret, former du kjøttbollene.
- 44. Rull kjøttbollene i peanøtter, og legg dem på et lite stekebrett. Stek til kjøttbollene er gjennomstekte, ca. 12 minutter.
- 55. I en liten bolle, bland majones og de resterende 2 spiseskjeene sambal. Rør godt sammen og sett i kjøleskapet til servering.
- 66. Server kjøttbollene varme med chili-majones.