Hello Fresh Mobile Banner
Røkt kalkun, avokado og bacon-sandwich

Røkt kalkun, avokado og bacon-sandwich

Lær hvordan du lager en deilig roast turkey, avocado og bacon sandwich. Perfekt for en mettende lunsj eller enkel middag. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kvister timian
  • 2. 2 kvister estragon
  • 3. ½ kopp usaltet smør, romtemperert
  • 4. 1 (4-punds) kalkunbryst
  • 5. Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 6. 6 skiver landbrød
  • 7. ½ pund fontinaost, skivet tynt
  • 8. 1 stor moden avokado
  • 9. 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 10. 1 teskje ekstra virgin olivenolje
  • 11. 6 skiver lønneskinke, kokt til sprø
  • 12. Pepperblad (ruccola)
  • 13. Smør til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. For å forberede den stekte kalkunen: ha urter og smør i en food processor og puls til det er grønt og jevnt. Gni kalkunbrystet med halvparten av det urtesmøret, salt og pepper. Plasser kalkunen på en rist i en stekepanne og sett den i ovnen. La kalkunen steke i 1 time, og pensle den med jevne mellomrom hver 20. minutt med smøret og stekepannens saft. Kalkunen er ferdig når den har en innvendig temperatur på 75 grader Celsius. La den hvile i 15 minutter på skjærebrettet.
  3. 33. For å sette sammen smørbrødet: smør et tynt lag av det resterende smøret på én skive av brødet. Legg en skive ost og flere skiver kalkun på den usmurte siden av brødet. Skrell og skjær avokadoen i skiver, og vend dem med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Legg avokadoskivene, sprø bacon, salat og en annen skive fontinaost på toppen av det første laget. Strø igjen med salt og pepper. Smør den andre skiven av brødet med resten av smøret og legg den usmurte siden opp, oppå baconet.
  4. 44. Varm en støpejernspanne eller annen tung panne over middels-lav varme. Tilsett 1 ss smør og la det smelte, og sving pannen for å dekke bunnen. Legg smørbrødet i pannen og press det ned med en tung gryte eller boks (eller pakk en vanlig murstein inn i aluminiumsfolie og legg den oppå for å presse smørbrødet). Rist det i 1 minutt, og snu det før brødet begynner å brenne. Gjenta med de resterende smørbrødene. Skjær smørbrødene i to og server.