
Tyrkisk gryte med paibunn
Lær hvordan du lager en deilig kalkunpotetpai med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende middagsrett, spesielt om høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke butterdeig, tint
- 1 spiseskje allsidig mel, pluss mer til utbaking
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp skrelte og hakkede gulrøtter
- 1/2 kopp hakket selleri
- 1/2 gul løk, hakket
- 1 1/4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1/2 kopp hel melk
- 1 1/2 kopper rester av kalkun, grovhakket
- 1/2 kopp frosne små erter
- 1/4 teskje sellerifrø
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 stort egg, sammenpisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Forsiktig utbre ett ark med butterdeig på en melet overflate. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til den er stor nok til å dekke bunnen av en paiform på 23 cm med overheng (ca. 30 cm i diameter). Trim overhengen, og bruk gafelen til å prikke hull i bunnen av deigen over hele.
- 3I en kjele over middels høy varme, smelt smøret. Tilsett gulrøtter, selleri og løk, og kok til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Rør inn mel og kok i 2 minutter under konstant omrøring. Hell sakte i buljong og melk, og rør godt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til blandingen tykner nok til å dekke baken av en skje.
- 4Rør inn kalkunen, erter, sellerifrø og krydre med salt og pepper. Ta av varmen og avkjøl helt.
- 5Utbre et ekstra ark med butterdeig på en melet overflate og kutt det i 6 til 8 jevne striper.
- 6Hell fyllet i paideigen. Lag et rutemønster ved å veve stripene over og under hverandre. Trim av eventuelt overflødig deig. Visp forsiktig sammen egget og en spiseskje vann i en liten bolle. Pensle deigen med eggeblandingen før du setter paien på et stekebrett.
- 7Sett inn i ovnen og stek til deigen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 45 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før servering.





