Tyrkisk gryte med paibunn

Tyrkisk gryte med paibunn

Lær hvordan du lager en deilig kalkunpotetpai med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende middagsrett, spesielt om høsten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke butterdeig, tint
  • 1 spiseskje allsidig mel, pluss mer til utbaking
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp skrelte og hakkede gulrøtter
  • 1/2 kopp hakket selleri
  • 1/2 gul løk, hakket
  • 1 1/4 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 1/2 kopp hel melk
  • 1 1/2 kopper rester av kalkun, grovhakket
  • 1/2 kopp frosne små erter
  • 1/4 teskje sellerifrø
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 stort egg, sammenpisket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Forsiktig utbre ett ark med butterdeig på en melet overflate. Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til den er stor nok til å dekke bunnen av en paiform på 23 cm med overheng (ca. 30 cm i diameter). Trim overhengen, og bruk gafelen til å prikke hull i bunnen av deigen over hele.
  3. 3I en kjele over middels høy varme, smelt smøret. Tilsett gulrøtter, selleri og løk, og kok til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Rør inn mel og kok i 2 minutter under konstant omrøring. Hell sakte i buljong og melk, og rør godt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til blandingen tykner nok til å dekke baken av en skje.
  4. 4Rør inn kalkunen, erter, sellerifrø og krydre med salt og pepper. Ta av varmen og avkjøl helt.
  5. 5Utbre et ekstra ark med butterdeig på en melet overflate og kutt det i 6 til 8 jevne striper.
  6. 6Hell fyllet i paideigen. Lag et rutemønster ved å veve stripene over og under hverandre. Trim av eventuelt overflødig deig. Visp forsiktig sammen egget og en spiseskje vann i en liten bolle. Pensle deigen med eggeblandingen før du setter paien på et stekebrett.
  7. 7Sett inn i ovnen og stek til deigen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 45 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før servering.