BBQ kyllingpizza med krydret coleslaw

BBQ kyllingpizza med krydret coleslaw

Lær hvordan du lager en smakfull bbq kyllingpizza toppet med spicy coleslaw. Perfekt for en rask og smakfull middag eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje tørrgjær, instant eller aktiv
  • 2. 4 kopper hvetemel
  • 3. 1 teskje kosher-salt
  • 4. 1/3 kopp olivenolje
  • 5. 1 fedd hvitløk, presset
  • 6. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 4 kyllinglår med bein og skinn
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 2 rødløk, skivet
  • 10. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. En 18-unse flaske barbecue-saus
  • 12. 1/4 hode grønnkål, tynnsnittet
  • 13. 1/4 hode lilla kål, tynnsnittet
  • 14. 1 jalapeño, tynnsnittet
  • 15. 1/4 kopp helmelk
  • 16. 1/4 kopp majones
  • 17. 2 teskjeer sukker
  • 18. 1/2 teskje hvit eddik
  • 19. 1/4 teskje cayennepepper
  • 20. 1/4 teskje kosher-salt
  • 21. 1/2 bunt fersk koriander, grovhakket
  • 22. Olivenolje, til å smøre pannen og dryppe over
  • 23. Kosher-salt, til å strø over
  • 24. To baller mozzarella à 8 gram, skivet

Fremgangsmåte

  1. 11. For deigen: Strø gjæren over 1 1/2 kopper varmt (ikke lunkent) vann i en bolle. La det stå i noen minutter.
  2. 22. I en mikser med flatpisker, bland melet og saltet. Med mikseren på lav hastighet, drypp i olivenoljen og bland til det er godt blandet. Deretter heller du i gjær/vann-blandingen, tilsetter den pressede hvitløken og blander til det akkurat er blandet og deigen samler seg i en klissete masse. Del deigen i to baller og legg hver i hver sin ziplock-pose. Sett deigen til side i 1 til 2 timer, eller oppbevar den i kjøleskapet til du skal bruke den.
  3. 33. For kyllingen: Varm opp olivenoljen i en tykk gryte over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den på begge sider til skinnet er gyllent. Ta kyllingen ut av gryten og hell av det meste av fettet, men la ca. 1 spiseskje bli igjen.
  4. 44. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere ett minutt. Hell over barbecue-sausen og legg kyllingen tilbake i gryten. Dekk til og kok på middels lav varme til kyllingen faller av beinet, ca. 45 til 50 minutter. Ta kyllingen ut av gryten og sett til side til den er kald nok til å håndteres.
  5. 55. Når den er avkjølt, bruk to gafler til å rive kjøttet av beina, og kast skinn og bein. Skum av overflødig fett fra toppen av sausen og sett til side.
  6. 66. For coleslaw: Mens kyllingen koker, bland den revne kålen og jalapeñoen i en bolle. I en separat bolle, bland melk, majones, sukker, eddik, cayennepepper og salt. Hell dressingen over kålen og vend godt sammen. Dekk til og sett i kjøleskapet.
  7. 77. For pizzaen: Når du er klar til å lage pizza, forvarm ovnen til 475 °F. Smør en bakeplate eller pizzastein med olivenolje.
  8. 88. Ta en av deigeneballene (oppskriften gir 2 bunner, så du kan oppbevare den andre i kjøleskapet eller fryse den til en annen gang) og klem deigen ned mot bunnen for å danne en fin, stram ball. Du kan kjevle ut pizzaen med en kjevle hvis du vil, men noen ganger er det like enkelt å kaste den rundt og dra og strekke til den føles riktig.
  9. 99. Når bunnen er tynn og fin, legg den på den oljede bakeplaten. Drypp litt olivenolje på deigen og fordel det med fingrene. Strø lett over litt salt. Fordel den reserverte barbecue-sausen og løkblandingen over bunnen, deretter legg på mozzarellaskivene og til slutt den revne kyllingen. Stek på nederste rille til bunnen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 12 til 15 minutter.
  10. 1010. Rør inn korianderen i coleslawen. Topp pizzaen med coleslawen, del opp i biter og server.