
Krydret sennepshash Browns
oppskrift på smakfulle og sprø hash browns krydret med sennep. perfekt for frokost eller brunch. enkel å lage og garantert smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1/2 rød løk, finhakket
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
- 5 russetpoteter, skrellet, forkokt og i terninger
- 1 spiseskje kosher salt, pluss mer til vinaigretten
- 2 teskjeer tørket meksikansk oregano
- 1/4 teskje malt koriander
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer til vinaigretten
- 3 spiseskjeer grov Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 til 2 teskjeer honning
- 3/4 kopp olivenolje
- 4 vårløk, skåret på skrå
- 1/4 kopp hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor støpejernsgryte over høy varme. Tilsett de røde løkene og stek til de begynner å bli brune, ca. 1 minutt. Tilsett smøret; når det nesten er smeltet, tilsett potetene, salt, oregano, koriander, spisskummen og pepper. Vend potetene i fett og krydder slik at de blir dekket, og la dem koke, press dem av og til med en slikkepott, til de er veldig mørke og sprø på bunnen, ca. 5 minutter.
- 2I mellomtiden, visp sammen sennep, eddik, 1 teskje honning og litt salt og pepper i en middels bolle. Rør inn olivenoljen sakte for å lage en tykk dressing. Smak til og tilsett mer honning eller salt og pepper etter behov.
- 3Når potetene har fått en fin mørk skorpe, bruk slikkepotten til å vende dem i biter, og press dem igjen ned i bunnen av pannen for å riste dem lett. Strø over vårløk og koriander, og vend litt for å blande. Drypp over litt av dressingen. Overfør hash brownsene til et serveringsfat. Server med resten av dressingen ved siden av.