Hasselnøttkreper med karamelliserte epler i lønnesirup

Hasselnøttkreper med karamelliserte epler i lønnesirup

Lær hvordan du lager smakfulle hasselnøttkreper med flamberte epler i lønnesirup. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp vann
  • 1/4 kopp melk
  • 1/2 kopp hvetemel
  • En klype salt
  • 1 stort egg
  • 1 spiseskje usaltet smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer Frangelico
  • 1/4 kopp hakkede hasselnøtter
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 stort Granny Smith- eple – skrelt, kjernet og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 1/4 kopp vodka
  • 1/4 kopp lønnesirup
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 6 pannekaker (se oppskrift ovenfor)
  • 1/4 kopp ristet hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Ha alle ingrediensene unntatt hasselnøttene i en bolle eller en matprosessor og kjør til en jevn røre. Vend inn hasselnøttene. Hell røren i en bolle, dekk til og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten. Varm opp en 15 cm non-stick panne til middels til høy varme. Hell 2 spiseskjeer av røren i pannen og vri raskt på pannen for å fordele røren i et tynt lag over hele bunnen. Stek crepen i et par minutter til den er gyllenbrun. Vend crepen med kanten av en kniv. Stek den andre siden i ca. 30 sekunder. Vend crepen ut av pannen. Gjenta prosessen med resten av røren, og legg dem oppå hverandre på en tallerken etter hvert som du lager dem.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett røren og la den smelte. Ha i eplene og stek i 2 minutter. Tilsett lønnesirup og vodka, og flamber.
  3. 3Legg seks crepes i pannen og pensle dem med sausen til flammene har lagt seg. Tilsett fløten og la det koke i 1 minutt, eller til sausen har tyknet.
  4. 4Legg to crepes, brettet i kvart, på hver tallerken. Topp med en klatt pisket krem og dryss over hakkede hasselnøtter.