
Hasselnøttkreper med karamelliserte epler i lønnesirup
Lær hvordan du lager smakfulle hasselnøttkreper med flamberte epler i lønnesirup. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp vann
- 1/4 kopp melk
- 1/2 kopp hvetemel
- En klype salt
- 1 stort egg
- 1 spiseskje usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskjeer Frangelico
- 1/4 kopp hakkede hasselnøtter
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 stort Granny Smith- eple – skrelt, kjernet og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 1/4 kopp vodka
- 1/4 kopp lønnesirup
- 1/4 kopp kremfløte
- 6 pannekaker (se oppskrift ovenfor)
- 1/4 kopp ristet hakkede hasselnøtter
Fremgangsmåte
- 1Ha alle ingrediensene unntatt hasselnøttene i en bolle eller en matprosessor og kjør til en jevn røre. Vend inn hasselnøttene. Hell røren i en bolle, dekk til og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten. Varm opp en 15 cm non-stick panne til middels til høy varme. Hell 2 spiseskjeer av røren i pannen og vri raskt på pannen for å fordele røren i et tynt lag over hele bunnen. Stek crepen i et par minutter til den er gyllenbrun. Vend crepen med kanten av en kniv. Stek den andre siden i ca. 30 sekunder. Vend crepen ut av pannen. Gjenta prosessen med resten av røren, og legg dem oppå hverandre på en tallerken etter hvert som du lager dem.
- 2Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett røren og la den smelte. Ha i eplene og stek i 2 minutter. Tilsett lønnesirup og vodka, og flamber.
- 3Legg seks crepes i pannen og pensle dem med sausen til flammene har lagt seg. Tilsett fløten og la det koke i 1 minutt, eller til sausen har tyknet.
- 4Legg to crepes, brettet i kvart, på hver tallerken. Topp med en klatt pisket krem og dryss over hakkede hasselnøtter.