
All-American potetsalat
Lær hvordan du lager en klassisk all-american potetsalat med enkle ingredienser. Perfekt til sommergrilling og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 ½ pund mediumstore kokepoteter (hvite, røde eller fingerling)
- 2. 3 spiseskjeer eplesidereddik, eller etter smak
- 3. 5 store hardkokte egg
- 4. 1 kopp majones
- 5. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 6. ½ kopp hakket søt løk
- 7. 3 store selleristenger
- 8. ¼ kopp hakkede dillpickles
- 9. Salt og pepper
- 10. Hakket persille eller vårløk til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Kok potetene: I en stor kjele, dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet dekker potetene med omtrent én tomme. La det småkoke, med lokk på, til de er akkurat møre, ca. 15 til 30 minutter, avhengig av størrelsen på potetene. Sil av vannet i en sil og la potetene avkjøles til de er varme, men ikke lunkne.
- 22. Med en skarp kniv, skrell de varme potetene og skjær dem i skiver på ca. 1/3 tomme tykkelse. I en bolle, vend umiddelbart potetene med eddik.
- 33. I en separat bolle, mos eggeplommene (reserver eggehvitene) og rør inn majones, sennep og løk. Finhakk eggehvitene og sellerien, og vend forsiktig sammen med sylteagurk, potetene, majonesdressingen, salt og pepper etter smak. Pynt med hakket persille eller vårløk. Server potetsalaten kald eller romtemperert.