
Barbecuesaus
Lær hvordan du lager en deilig barbecue sauce hjemme. Perfekt til grillmaten din, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp usaltet smør
- 2. 1 kopp middels finhakket løk
- 3. 2 teskjeer chilipulver
- 4. 2 teskjeer hvitløkssalt
- 5. 2 teskjeer paprika
- 6. 3 kopper ketchup
- 7. 1/2 kopp melasse
- 8. 1/4 kopp honning
- 9. 1/4 kopp engelsk sennep
- 10. 1/4 kopp eplecidereddik
- 11. 1 spiseskje Worcestershire-saus
Fremgangsmåte
- 11. I en stor gryte smelter du halvparten av smøret på middels varme. Tilsett løken og la den surre til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett chilipulver, hvitløkssalt og paprika, og la det surre i 2 minutter. Tilsett ketchup, melasse, honning, sennep, eddik og Worcestershire-saus. Kok opp sausen, reduser deretter varmen og la den småkoke i 5 til 10 minutter, med jevne mellomrom røring.
- 22. Overfør sausen til en blender eller bruk en stavmikser og kjør den til ønsket konsistens, la den gjerne ha litt tekstur. Rør inn det resterende smøret.