Barbecuesaus

Barbecuesaus

Lær hvordan du lager en deilig barbecue sauce hjemme. Perfekt til grillmaten din, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp usaltet smør
  • 2. 1 kopp middels finhakket løk
  • 3. 2 teskjeer chilipulver
  • 4. 2 teskjeer hvitløkssalt
  • 5. 2 teskjeer paprika
  • 6. 3 kopper ketchup
  • 7. 1/2 kopp melasse
  • 8. 1/4 kopp honning
  • 9. 1/4 kopp engelsk sennep
  • 10. 1/4 kopp eplecidereddik
  • 11. 1 spiseskje Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor gryte smelter du halvparten av smøret på middels varme. Tilsett løken og la den surre til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett chilipulver, hvitløkssalt og paprika, og la det surre i 2 minutter. Tilsett ketchup, melasse, honning, sennep, eddik og Worcestershire-saus. Kok opp sausen, reduser deretter varmen og la den småkoke i 5 til 10 minutter, med jevne mellomrom røring.
  2. 22. Overfør sausen til en blender eller bruk en stavmikser og kjør den til ønsket konsistens, la den gjerne ha litt tekstur. Rør inn det resterende smøret.