Filo-pizza med brokkoli-pesto, tomater og geitost
En smakfull oppskrift på phyllo pastry pizza med frisk brokkoli pesto, soltørkede tomater og kremet geitost. Perfekt for en lett og lekker hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 7 ark med filodeig
- 2. Olivenoljespray til koking
- 3. 4 teskjeer ferskt revet Parmigiano-Reggiano ost, delt
- 4. 1 spiseskje brokkoli-pesto, oppskrift følger
- 5. 1 tomat, skrelt, frøet og hakket
- 6. 6 importerte svarte oliven, hakket
- 7. 4 store basilikumblader, skåret i chiffonade
- 8. 2 unser geitost, frossen (for enkel rivning)
- 9. 1 kopp tettpakket ferske basilikumblader
- 10. 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 11. 1/2 kopp ferskt revet Parmigiano-Reggiano ost
- 12. 1/2 kopp tettpakket brokkolibuketter
- 13. 1/2 kopp skåldede mandler
- 14. 1/4 kopp kyllingkraft
- 15. 6 hvitløksfedd, hakket
- 16. 1 spiseskje balsamicoeddik
- 17. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Kutt de 7 arkene med filodeig i store sirkler ved hjelp av pizzaskjermen som mal. Du kan kutte alle arkene samtidig. Spray skjermen med olivjeolje-kokospray. Legg det første arket med filodeig på skjermen, spray lett igjen, og strø omtrent 1/2 teskje parmesanost over. Legg det andre arket oppå og gjenta prosedyren med spray og ost til du har lagt det syvende arket. Fordel Brokkoli-Pesto på toppen, pynt med tomater og basilikum, og riv frossen geitost over. Stek i ovnen i 3 til 5 minutter. Server umiddelbart.
- 22. Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til du får en jevn pasta.