Filo-pizza med brokkoli-pesto, tomater og geitost

Filo-pizza med brokkoli-pesto, tomater og geitost

En smakfull oppskrift på phyllo pastry pizza med frisk brokkoli pesto, soltørkede tomater og kremet geitost. Perfekt for en lett og lekker hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 7 ark med filodeig
  • 2. Olivenoljespray til koking
  • 3. 4 teskjeer ferskt revet Parmigiano-Reggiano ost, delt
  • 4. 1 spiseskje brokkoli-pesto, oppskrift følger
  • 5. 1 tomat, skrelt, frøet og hakket
  • 6. 6 importerte svarte oliven, hakket
  • 7. 4 store basilikumblader, skåret i chiffonade
  • 8. 2 unser geitost, frossen (for enkel rivning)
  • 9. 1 kopp tettpakket ferske basilikumblader
  • 10. 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 11. 1/2 kopp ferskt revet Parmigiano-Reggiano ost
  • 12. 1/2 kopp tettpakket brokkolibuketter
  • 13. 1/2 kopp skåldede mandler
  • 14. 1/4 kopp kyllingkraft
  • 15. 6 hvitløksfedd, hakket
  • 16. 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 17. 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Kutt de 7 arkene med filodeig i store sirkler ved hjelp av pizzaskjermen som mal. Du kan kutte alle arkene samtidig. Spray skjermen med olivjeolje-kokospray. Legg det første arket med filodeig på skjermen, spray lett igjen, og strø omtrent 1/2 teskje parmesanost over. Legg det andre arket oppå og gjenta prosedyren med spray og ost til du har lagt det syvende arket. Fordel Brokkoli-Pesto på toppen, pynt med tomater og basilikum, og riv frossen geitost over. Stek i ovnen i 3 til 5 minutter. Server umiddelbart.
  2. 22. Bland alle ingrediensene i en food processor og kjør til du får en jevn pasta.